aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
250 gr rijst -
Zout -
400 gr kipfilet -
Kipkruiden -
50 gr boter -
1 gesnipperde ui -
1 groene paprika in reepjes -
4 worteltjes in plakjes -
2 stengels bleekselderij in stukjes -
2 eetlepels bloem -
3 tomaten, ontveld en zonder zaadjes -
2 kippebouillontabletten -
2 blikjes maiskorrels -
2 theelepels chilipoeder -
4 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie
-
-
Bereiding:-
Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar -
Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met kipkruiden en bak ze in de boter zachtjes in enkele minuten gaar -
Neem ze met een schuimspaan uit de pan -
Fruit nu de ui met de paprika, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in de bakboter -
Strooi de bloem erover en bak die even mee -
Schenk er 1/2 liter water bij en breng het aan de kook -
Roer alles nu glad -
Voeg de bouillontabletten toe en kook alles 5 minuten -
Roer de in blokjes gesneden tomaten, de stukjes gebakken kip en de uitgelekte mais erdoor en breng op de soep op smaak met chilipoeder -
Schep een grote bol rijst in een diep bord en schenk hier de soep omheen -
Garneer met fijngehakte koriander en/of peterselie
-