aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 250 gr rijst

    • Zout

    • 400 gr kipfilet

    • Kipkruiden

    • 50 gr boter

    • 1 gesnipperde ui

    • 1 groene paprika in reepjes

    • 4 worteltjes in plakjes

    • 2 stengels bleekselderij in stukjes

    • 2 eetlepels bloem

    • 3 tomaten, ontveld en zonder zaadjes

    • 2 kippebouillontabletten

    • 2 blikjes maiskorrels

    • 2 theelepels chilipoeder

    • 4 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie

  • Bereiding:


    • Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar

    • Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met kipkruiden en bak ze in de boter zachtjes in enkele minuten gaar

    • Neem ze met een schuimspaan uit de pan

    • Fruit nu de ui met de paprika, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in de bakboter

    • Strooi de bloem erover en bak die even mee

    • Schenk er 1/2 liter water bij en breng het aan de kook

    • Roer alles nu glad

    • Voeg de bouillontabletten toe en kook alles 5 minuten

    • Roer de in blokjes gesneden tomaten, de stukjes gebakken kip en de uitgelekte mais erdoor en breng op de soep op smaak met chilipoeder

    • Schep een grote bol rijst in een diep bord en schenk hier de soep omheen

    • Garneer met fijngehakte koriander en/of peterselie