Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 400 gr kipfilet
- 1 grote ui
- 1 groene paprika
- 4 teentjes knoflook
- 3 theelepels tomatenpuree
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel koenir poeder
- scheutje azijn
- enkele laurierbladeren
- klein stukje gember (fijn snijden)
- Olie
- Sap van een citroen
- Bereiding:
- Snij de ui en twee teentjes knoflook fijn en bak ze lichtjes bruin in hete olie.
- Snij de kipfilet in dobbelsteentjes en voeg dit erbij.
- Voeg vervolgens de knoflook, het citroensap, de cayennepeper, komijnpoeder,
koenirpoeder, de laurierbladeren en de kerriepoeder toe. - Laat alles ongeveer 5 minuten bakken en voeg vervolgens een half kopje water, de
tomaten puree, de fijngesneden gember, en de groene paprika erbij. - Als het vlees half gaar is voeg dan de azijn toe en laat het gerecht op een lage vlam
ongeveer 20 minuten sudderen. - Eventueel zout naar smaak toevoegen.