Aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 400 gr kipfilet
    • 1 grote ui
    • 1 groene paprika
    • 4 teentjes knoflook
    • 3 theelepels tomatenpuree
    • 2 theelepels cayennepeper
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1/4 theelepel koenir poeder
    • scheutje azijn
    • enkele laurierbladeren
    • klein stukje gember (fijn snijden)
    • Olie
    • Sap van een citroen

  • Bereiding:
    • Snij de ui en twee teentjes knoflook fijn en bak ze lichtjes bruin in hete olie.
    • Snij de kipfilet in dobbelsteentjes en voeg dit erbij.
    • Voeg vervolgens de knoflook, het citroensap, de cayennepeper, komijnpoeder,
      koenirpoeder, de laurierbladeren en de kerriepoeder toe.
    • Laat alles ongeveer 5 minuten bakken en voeg vervolgens een half kopje water, de
      tomaten puree, de fijngesneden gember, en de groene paprika erbij.
    • Als het vlees half gaar is voeg dan de azijn toe en laat het gerecht op een lage vlam
      ongeveer 20 minuten sudderen.
    • Eventueel zout naar smaak toevoegen.