Aantal personen: 6-8


  • IngrediĆ«nten

    • 150 gr kikkererwten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kg lamsvlees met bot in stukken
    • 2 fijngesneden uien
    • 100 gr linzen
    • 1/2 knolselderij in stukjes
    • 2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm
    • 5 fijngesneden takjes peterselie
    • 5 fijngesneden takjes koriander
    • 15 draadjes saffraan
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1 kg fijngesneden ontvelde tomaten
    • Zout
    • Peper
    • 1-2 eetlepels limoensap
    • 3-4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
    • Vor het serveren:
    • Plakjes limoen
    • Dadels


  • Bereiding:

    • Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim koud water weken
    • Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin
    • Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1 1/2 liter water toe en laat alles op zacht vuur 1 1/2-2 uur koken
    • Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan
    • Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan
    • Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren korianderblaadjes over
    • Serveer de soep met plakjes limoen en dadels