Aantal personen: 6-8
-
Ingrediënten- 150 gr kikkererwten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kg lamsvlees met bot in stukken
- 2 fijngesneden uien
- 100 gr linzen
- 1/2 knolselderij in stukjes
- 2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm
- 5 fijngesneden takjes peterselie
- 5 fijngesneden takjes koriander
- 15 draadjes saffraan
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 kg fijngesneden ontvelde tomaten
- Zout
- Peper
- 1-2 eetlepels limoensap
- 3-4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
- Vor het serveren:
- Plakjes limoen
- Dadels
-
Bereiding:- Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim koud water weken
- Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin
- Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1 1/2 liter water toe en laat alles op zacht vuur 1 1/2-2 uur koken
- Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan
- Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan
- Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren korianderblaadjes over
- Serveer de soep met plakjes limoen en dadels