aantal personen: 4
-
Ingrediënten
- 1 blikje kikkererwten
- 1 grote aubergine
- 1 grote ui
- 1 blikje tonijn
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel limoen of citroensap
- zout en cayennepeper naar smaak
- mayonaise (zonder suiker!)
- paprikapoeder
-
Bereiding:
- De aubergine in stukjes snijden, even laten trekken in zout water, droogdeppen en bakken in ruim olijfolie
- Doe er een beetje limoen- of citroensap over en pers 1 teentje knoflook over het geheel
- Als de aubergine zacht en lichtbruin is even laten afkoelen, zet er dan de staafmixer even in
- De kikkererwten prakken met een vork en door de gepureerde aubergines roeren
- Voeg de gesnipperde ui, de vis en een beetje vocht van de kikkererwten toe, zodat het geheel een beetje smeuïg wordt
- Zout en cayennepeper naar smaak toevoegen
- Leg de afgekoelde pasta in een mooie berg op een schotel
- Smeer er een laagje mayonaise over en bestrooi deze met paprikapoeder
- Garneer de schotel dan verder met bijvoorbeeld gevulde eieren, hamrolletjes, asperges, gevulde tomaten….