aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 blikje kikkererwten
    • 1 grote aubergine
    • 1 grote ui
    • 1 blikje tonijn
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel limoen of citroensap
    • zout en cayennepeper naar smaak
    • mayonaise (zonder suiker!)
    • paprikapoeder

  • Bereiding:

    • De aubergine in stukjes snijden, even laten trekken in zout water, droogdeppen en bakken in ruim olijfolie
    • Doe er een beetje limoen- of citroensap over en pers 1 teentje knoflook over het geheel
    • Als de aubergine zacht en lichtbruin is even laten afkoelen, zet er dan de staafmixer even in
    • De kikkererwten prakken met een vork en door de gepureerde aubergines roeren
    • Voeg de gesnipperde ui, de vis en een beetje vocht van de kikkererwten toe, zodat het geheel een beetje smeuïg wordt
    • Zout en cayennepeper naar smaak toevoegen
    • Leg de afgekoelde pasta in een mooie berg op een schotel
    • Smeer er een laagje mayonaise over en bestrooi deze met paprikapoeder
    • Garneer de schotel dan verder met bijvoorbeeld gevulde eieren, hamrolletjes, asperges, gevulde tomaten….