Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 blikken kikkererwten
    • 2 teentjes knoflook
    • Zout
    • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
    • Paprikapoeder
    • Nootmuskaat
    • 200 gr pompoen uit een potje
    • 4 sneetjes volkorenbrood
    • 1 bosje stoneleeks of lente-uitjes
    • 2 theelepels olijfolie
    • Wat verse koriander en muntblaadjes


  • Bereiding:

    • Laat de kikkererwten in het vocht met de knoflook, zout en de kruiden heet
      worden
    • Laat de uitgelekte pompoen warm worden
    • Maak de stoneleeks of lente-uitjes schoon en snij ze in vieren
    • Voeg ze toe aan de kikkererwten en laat ze samen heet worden
    • Schep het kikkererwtenmengsel bij de pompoen, bedruppel met de olie,
      bestrooi met de koriander en leg er wat blaadjes munt bij