Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 blikken kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- Zout
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- Paprikapoeder
- Nootmuskaat
- 200 gr pompoen uit een potje
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 1 bosje stoneleeks of lente-uitjes
- 2 theelepels olijfolie
- Wat verse koriander en muntblaadjes
-
Bereiding:- Laat de kikkererwten in het vocht met de knoflook, zout en de kruiden heet
worden - Laat de uitgelekte pompoen warm worden
- Maak de stoneleeks of lente-uitjes schoon en snij ze in vieren
- Voeg ze toe aan de kikkererwten en laat ze samen heet worden
- Schep het kikkererwtenmengsel bij de pompoen, bedruppel met de olie,
bestrooi met de koriander en leg er wat blaadjes munt bij
- Laat de kikkererwten in het vocht met de knoflook, zout en de kruiden heet