Aantal personen: 4 – 6
- Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 2 kleine courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel van: komijn, kurkuma, koriander en cayenne
- 2 dessertlepels vers citroensap
- 4 druppels zoetstof
- zout naar smaak
- half kopje heet water
- Bereiding:
- Spoel de kikkererwten en laat ze daarna uitlekken.
- Was de courgette en snij die in reepjes van 1 op 5 cm.
- Zet alle kruiden klaar plus het citroensap.
- Doe de kikkererwten in een pan en laat ze 10 minuutjes zachtjes koken.
- Giet ze in een zeef en laat even uitlekken.
- Doe intussen het citroensap in de pan met de mosterd, de gemberpoeder en de geperste
knoflook. - Roer even goed door elkaar en voeg de kikkererwten erbij.
- Al roerend op een middelhoog vuur terug aan de kook brengen en het kopje water
toevoegen - Dan de stukjes courgette toevoegen en komijn, kurkuma, koriander, cayennepeper,
zoetstof en zout naar smaak. - Door elkaar roeren en samen nog vijf minuten zachtjes laten koken.
- Pas op dat de courgette geen pulp wordt.