Aantal personen: 4 – 6

  • IngrediĆ«nten
    • 1 blik kikkererwten
    • 2 kleine courgettes
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 theelepel scherpe mosterd
    • 1 theelepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel van: komijn, kurkuma, koriander en cayenne
    • 2 dessertlepels vers citroensap
    • 4 druppels zoetstof
    • zout naar smaak
    • half kopje heet water

  • Bereiding:
    • Spoel de kikkererwten en laat ze daarna uitlekken.
    • Was de courgette en snij die in reepjes van 1 op 5 cm.
    • Zet alle kruiden klaar plus het citroensap.
    • Doe de kikkererwten in een pan en laat ze 10 minuutjes zachtjes koken.
    • Giet ze in een zeef en laat even uitlekken.
    • Doe intussen het citroensap in de pan met de mosterd, de gemberpoeder en de geperste
      knoflook.
    • Roer even goed door elkaar en voeg de kikkererwten erbij.
    • Al roerend op een middelhoog vuur terug aan de kook brengen en het kopje water
      toevoegen
    • Dan de stukjes courgette toevoegen en komijn, kurkuma, koriander, cayennepeper,
      zoetstof en zout naar smaak.
    • Door elkaar roeren en samen nog vijf minuten zachtjes laten koken.
    • Pas op dat de courgette geen pulp wordt.