aantal personen: 6-8
-
Ingrediënten:-
Een Edammer kaas van 2 kilo -
750 gr garnalen -
30 gr boter -
1 grote fijngehakte ui -
500 gr gepelde, van zaad ontdane en gehakte tomaten -
Versgemalen peper -
1/8 theelepel cayennepeper -
60 gr verse broodkruimels -
3 eetlepels rozijnen -
2 eetlepels fijngehakte zoete pickles -
4 eetlepels gehakte zwarte olijven -
2 opgeklopte eieren
-
-
Bereiding:-
Schil de rode was van de kaas, snijd er een hoedje af en hol de kaas uit; laat een schil van ñ 1 cm over -
Hol ook het hoedje uit -
Bedek hoedje en kaas met koud water en laat 1 uur trekken -
Rasp de uitgeholde kaasstukjes en houd 240 gr apart -
Verhit de boter en sauteer de ui -
Voeg de tomaten, de peper en de cayennepeper toe en laat het mengsel tamelijk dik worden -
Voeg het broodkruim, de rozijnen, pickles, olijven, geraspte kaas en garnalen toe -
Roer de eieren door het mengsel en laat ze stollen -
Haal de kaas uit het water en dep hem droog -
Vul hem met het garnalenmengsel en zet het hoedje erop -
Zet hem in een ingevette ovenpan van 2,5 liter en bak op 280 gradden 30 minuten -
Snijd de kaas in parten en serveer onmiddellijk
-