aantal personen: 6-8


  • Ingrediënten:


    • Een Edammer kaas van 2 kilo

    • 750 gr garnalen

    • 30 gr boter

    • 1 grote fijngehakte ui

    • 500 gr gepelde, van zaad ontdane en gehakte tomaten

    • Versgemalen peper

    • 1/8 theelepel cayennepeper

    • 60 gr verse broodkruimels

    • 3 eetlepels rozijnen

    • 2 eetlepels fijngehakte zoete pickles

    • 4 eetlepels gehakte zwarte olijven

    • 2 opgeklopte eieren

  • Bereiding:


    • Schil de rode was van de kaas, snijd er een hoedje af en hol de kaas uit; laat een schil van ñ 1 cm over

    • Hol ook het hoedje uit

    • Bedek hoedje en kaas met koud water en laat 1 uur trekken

    • Rasp de uitgeholde kaasstukjes en houd 240 gr apart

    • Verhit de boter en sauteer de ui

    • Voeg de tomaten, de peper en de cayennepeper toe en laat het mengsel tamelijk dik worden

    • Voeg het broodkruim, de rozijnen, pickles, olijven, geraspte kaas en garnalen toe

    • Roer de eieren door het mengsel en laat ze stollen

    • Haal de kaas uit het water en dep hem droog

    • Vul hem met het garnalenmengsel en zet het hoedje erop

    • Zet hem in een ingevette ovenpan van 2,5 liter en bak op 280 gradden 30 minuten

    • Snijd de kaas in parten en serveer onmiddellijk