Aantal personen: 4, voorgerecht


  • Ingrediënten

    • 250 gr verse zalm, gefileerd en ontveld
    • 100 gr gerookte zalm
    • 1 limoen
    • 2 eetlepels heel fijngehakte basilicum
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 8 blaadjes lollo bionda (slasoort), uit hart van krop
    • 8 blaadjes basilicum


  • Bereiding:

    • Verse en gerookte zalm in kleine stukjes snijden
    • Limoen dun schillen en schil in dunne reepjes snijden
    • Reepjes in kokend water ± 3 minuten koken
    • Koudspoelen
    • Nogmaals koken en koudspoelen
    • Laten uitlekken
    • Limoen uitpersen
    • Zalmsoorten met basilicum mengen
    • Op smaak brengen met limoensap, zout en peper
    • Zalmtartaar in slablaadjes serveren
    • Garneren met reepjes limoen en basilicum