Aantal personen: 4, tussengerecht


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 dl witte wijn
    • 2 sjalotjes, fijngehakt
    • 250 gr koude boter in blokjes
    • Grof zeezout
    • 400 gr zalmfilet met vel
    • Zout
    • Peper
    • 1 dl sherryazijn
    • 1/2 eetlepel mosterd
    • 2 dl olijfolie
    • 8 kleine krieltjes in de schil
    • 75 gr gemengde groene salade
    • Schijfjes citroen


  • Bereiding:

    • Wijn met sjalotjes aan de kook brengen
    • Tot 1/4 laten inkoken
    • Zeven
    • Blokjes boter erdoor kloppen
    • Beurre blanc au bain-marie warm houden
    • In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien
    • Zalmfilet aan bovenzijde met zout en peper bestrooien
    • Met velkant op zeezout leggen
    • Afgedekt koel wegzetten
    • Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper
    • Oven voorverwarmen op 230 graden
    • Krieltjes in ± 10 minuten gaar koken
    • Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet rose blijven)
    • Vel verwijderen
    • In repen snijden
    • Vinaigrette door sla mengen
    • Op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken
    • Beurre blanc erover schenken
    • Rest er apart bij geven