Aantal personen: 4, tussengerecht
-
Ingrediënten- 1 1/2 dl witte wijn
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 250 gr koude boter in blokjes
- Grof zeezout
- 400 gr zalmfilet met vel
- Zout
- Peper
- 1 dl sherryazijn
- 1/2 eetlepel mosterd
- 2 dl olijfolie
- 8 kleine krieltjes in de schil
- 75 gr gemengde groene salade
- Schijfjes citroen
-
Bereiding:- Wijn met sjalotjes aan de kook brengen
- Tot 1/4 laten inkoken
- Zeven
- Blokjes boter erdoor kloppen
- Beurre blanc au bain-marie warm houden
- In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien
- Zalmfilet aan bovenzijde met zout en peper bestrooien
- Met velkant op zeezout leggen
- Afgedekt koel wegzetten
- Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper
- Oven voorverwarmen op 230 graden
- Krieltjes in ± 10 minuten gaar koken
- Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet rose blijven)
- Vel verwijderen
- In repen snijden
- Vinaigrette door sla mengen
- Op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken
- Beurre blanc erover schenken
- Rest er apart bij geven