Aantal personen: 4-6, voorgerecht
-
Ingrediënten- 400 gr zalmfilets, zonder vel en graten
- 1 grote roze grapefruit
- Cayennepeper
- 1/4 krop lollo bionda, in plukjes
- 1 rijpe avocado, in kleine blokjes
- 2 eetlepels kleine kappertjes
- (takjes dille)
-
Bereiding:- Zalm in flinterdunne plakjes (laten) snijden, donkere delen verwijderen
- Grapefruit dun schillen, schil in heel dunne reepjes snijden
- Reepjes even in kokend water koken, koudspoelen
- Grapefruit uitpersen
- Sap pittig op smaak brengen met cayennepeper
- Zalm in sap afgedekt ± 1 uur in koelkast
- marineren
- Sla op borden schikken
- Zalm erop leggen, marinade erover schenken
- Avocado en kappertjes over zalm verdelen
- Garneren met reepjes schil (en dille)
- Variatie: 250 gr rauwe tonijnfilet in zeer dunne plakjes op 4 borden
schikken - Dressing kloppen van: 1 eetlepel Japanse sojasaus, 6 eetlepels
druivenpitolie, 1/2-1 eetlepels balsamico-azijn en 2 eetlepels
kippebouillon, zout en peper - 4 shiitake (paddestoelen) in heel kleine blokjes erdoor scheppen
- Bij tonijn serveren
- Garneren met lollo rosso
- Wijnadvies
- Bij deze carpaccio van zalm, maar ook bij de variatie van tonijn past
een volle droge witte wijn, bijvoorbeeld een Chablis