Aantal personen: 4, voorgerecht


  • Ingrediënten

    • 300 gr zeeduivelfilet, in 12 plakjes
    • 25 gr pijnboompitten
    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
    • 1 eetlepel sherry-azijn
    • Mespunt Dijon-mosterd
    • Zout
    • Versgemalen witte peper
    • 1/2 kropje rode sla
    • 1/4 kropje frise
    • 1/4 kropje eikebladsla
    • 50 gr waterkers
    • 15 gr boter
    • Takjes kervel
    • Extra nodig: metalen kom


  • Bereiding:

    • In droge koekepan pijnboompitten goudbruin roosteren
    • Vinaigrette kloppen van olieën, azijn, mosterd, zout en peper
    • Slasoorten in stukjes plukken
    • In boter stukken vis in ± 1 minuut lichtbruin bakken, halverwege
      keren
    • Uit pan op keukenpapier scheppen
    • Warm houden
    • Oven voorverwarmen op 230 graden
    • Sla in metalen kom doen
    • Dressing erdoor scheppen
    • Kom ± 30 seconden in oven zetten
    • Sla weer omscheppen en over 4 voorverwarmde borden verdelen
    • Vis en pijnboompitjes erop leggen
    • Garneren met kervel
    • Direct serveren