Aantal personen: 8, voorgerecht
-
Ingrediënten- 15 gr boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 bosje waterkers, grof gesneden
- 2 kleine courgettes, ongeschild
- Zout
- Peper
- 1 liter groentebouillon, van tablet
- 1 dl slagroom
- Extra nodig: meloenboor
-
Bereiding:- In boter sjalot ± 5 minuten bakken
- Waterkers toevoegen
- Met meloenboor uit ongeschilde courgette ± 7 bolletjes per
persoon uitsteken - In kokend water bolletjes even koken en koudspoelen
- Rest van courgettes in stukken snijden
- Met zout en peper bij sjalotmengsel doen, nog 10-15 minuten zacht
bakken - Mengsel in keukenmachine pureren
- Puree zeven
- Warme bouillon toevoegen
- Soep aan de kook brengen
- Room, zout en peper erdoor roeren en alles goed doorwarmen
- Soep over kommen verdelen en courgettebolletjes erover verdelen