Aantal personen: 8, voorgerecht


  • Ingrediënten

    • 15 gr boter
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 1 bosje waterkers, grof gesneden
    • 2 kleine courgettes, ongeschild
    • Zout
    • Peper
    • 1 liter groentebouillon, van tablet
    • 1 dl slagroom
    • Extra nodig: meloenboor


  • Bereiding:

    • In boter sjalot ± 5 minuten bakken
    • Waterkers toevoegen
    • Met meloenboor uit ongeschilde courgette ± 7 bolletjes per
      persoon uitsteken
    • In kokend water bolletjes even koken en koudspoelen
    • Rest van courgettes in stukken snijden
    • Met zout en peper bij sjalotmengsel doen, nog 10-15 minuten zacht
      bakken
    • Mengsel in keukenmachine pureren
    • Puree zeven
    • Warme bouillon toevoegen
    • Soep aan de kook brengen
    • Room, zout en peper erdoor roeren en alles goed doorwarmen
    • Soep over kommen verdelen en courgettebolletjes erover verdelen