Aantal personen: 4, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 100 gr zalmfilet
- 1 ei
- 1,5 dl slagroom
- Zout
- Peper
- 8 tongfilets
- 1 dl visbouillon (tablet)
- 1 dl witte wijn
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 200 gr boter
- 3 eidooiers
- 1 eetlepel citroensap
- Cayennepeper
-
Bereiding:- In diepvries mengkom koud zetten
- Zalmfilet pureren
- Ei erdoor kloppen
- Massa overdoen in koude mengkom
- Room, zout en peper erdoor kloppen
- In koelkast zetten
- Tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platter slaan
- Met nat pannenkoekmes zalmmousse over filets uitstrijken
- Filets vanaf dunne kant losjes oprollen (en met cocktailprikker
vastzetten) - Afgedekt in koelkast bewaren
- Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen
- Vuur laag zetten en tongrolletjes rechtop in bouillon zetten
- Met aluminiumfolie afdekken en in ± 20 minuten gaar laten worden
- Voor Hollandaise saus eerst boter klaren: boter in oven op 100 graden
laten smelten - Wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit gesmolten boter scheppen
- Boter au bain-marie vloeibaar houden
- Eidooiers au bain-marie dik kloppen
- 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en snufje cayennepeper
toevoegen en tot bleke creme kloppen - Al kloppende in heel dun straaltje boter toevoegen
- (Saus is klaar als hij op achterkant van lepel blijft hangen)
- Op smaak brengen met zout en peper
- Visrolletjes doormidden snijden en over borden verdelen
- Lauwwarme saus eromheen scheppen
- Geef er broccoli- en wortelpuree bij
- Garneren met bieslook en schijfjes limoen