Aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • Ingredi├źnten

    • 100 gr zalmfilet
    • 1 ei
    • 1,5 dl slagroom
    • Zout
    • Peper
    • 8 tongfilets
    • 1 dl visbouillon (tablet)
    • 1 dl witte wijn
    • 1 sjalotje, fijngehakt
    • 200 gr boter
    • 3 eidooiers
    • 1 eetlepel citroensap
    • Cayennepeper


  • Bereiding:

    • In diepvries mengkom koud zetten
    • Zalmfilet pureren
    • Ei erdoor kloppen
    • Massa overdoen in koude mengkom
    • Room, zout en peper erdoor kloppen
    • In koelkast zetten
    • Tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platter slaan
    • Met nat pannenkoekmes zalmmousse over filets uitstrijken
    • Filets vanaf dunne kant losjes oprollen (en met cocktailprikker
      vastzetten)
    • Afgedekt in koelkast bewaren
    • Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen
    • Vuur laag zetten en tongrolletjes rechtop in bouillon zetten
    • Met aluminiumfolie afdekken en in ┬▒ 20 minuten gaar laten worden
    • Voor Hollandaise saus eerst boter klaren: boter in oven op 100 graden
      laten smelten
    • Wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit gesmolten boter scheppen
    • Boter au bain-marie vloeibaar houden
    • Eidooiers au bain-marie dik kloppen
    • 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en snufje cayennepeper
      toevoegen en tot bleke creme kloppen
    • Al kloppende in heel dun straaltje boter toevoegen
    • (Saus is klaar als hij op achterkant van lepel blijft hangen)
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Visrolletjes doormidden snijden en over borden verdelen
    • Lauwwarme saus eromheen scheppen
    • Geef er broccoli- en wortelpuree bij
    • Garneren met bieslook en schijfjes limoen