Aantal personen: 4, tussengerecht
-
Ingrediënten- 8 tongfilets
- 1 dl droge witte wijn
- 2 1/2 dl visbouillon (tablet)
- 1 wortel, in stukken
- 1 ui, in stukken
- 2 takjes peterselie
- 1 laurierblad
- 150 gr garnalen
- 200 gr champignons, in dunne plakjes
- 1/8 liter slagroom
- 50 gr boter
-
Bereiding:- Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje
vastbinden - Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook
brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken - Vuur temperen
- Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet
koken) - Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen
- Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen
- Garnalen naast de visrolletjes leggen
- Warm houden
- Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl
- Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken
- Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken
- Champignons ook op schaal leggen
- Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken)
- Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons
- Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje