Aantal personen: 4, tussengerecht


  • Ingrediënten

    • 8 tongfilets
    • 1 dl droge witte wijn
    • 2 1/2 dl visbouillon (tablet)
    • 1 wortel, in stukken
    • 1 ui, in stukken
    • 2 takjes peterselie
    • 1 laurierblad
    • 150 gr garnalen
    • 200 gr champignons, in dunne plakjes
    • 1/8 liter slagroom
    • 50 gr boter


  • Bereiding:

    • Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje
      vastbinden
    • Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook
      brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken
    • Vuur temperen
    • Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet
      koken)
    • Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen
    • Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen
    • Garnalen naast de visrolletjes leggen
    • Warm houden
    • Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl
    • Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken
    • Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken
    • Champignons ook op schaal leggen
    • Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken)
    • Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons