Aantal personen: 6, voor- of tussengerecht
-
Ingrediënten- 6 plakjes bladerdeeg, diepvries
- 350-400 gr gefileerde griet, in 12 stukken gesneden
- 1/2 dl droge witte wijn
- 1 dl visbouillon
- 1 3/4 dl slagroom
- 350 gr prei, in dunne ringen
- 15 gr boter
- Zout
- Versgemalen witte peper
- Extra nodig: 6 ronde vormpjes (doorsnede 10 cm), ingevet; ovenschaal,
beboterd; bakpapier, steunvulling
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Ontdooide plakjes bladerdeeg iets uitrollen
- Vormpjes ermee bekleden
- In oven ± 10 minuten blind bakken
- Vulling verwijderen
- Tartelettes in nog 5-10 minuten lichtbruin bakken
- Stukken vis naast elkaar in ovenschaal leggen
- Wijn en bouillon erover schenken
- Op fornuis tegen de kook aan brengen
- Afgedekt met beboterd aluminiumfolie 1 minuut in oven zetten
- Vis uit schaal scheppen en warm houden
- Kookvocht op hoog vuur laten inkoken tot dikke saus
- Room en helft van prei toevoegen
- Laten inkoken tot sausdikte
- Boter verhitten
- Rest van prei met zout en peper ± 5 minuten zachtjes bakken
- Prei en daarop vis over tartelettes verdelen
- Nog ± 3 minuten in hete oven verwarmen
- Beetje saus over vis scheppen