Aantal personen: 8-10, nagerecht


  • IngrediĆ«nten

    • 250 gr bloem
    • Zout
    • 130 gr suiker
    • 300 gr boter
    • 3 eieren
    • 175 gr amandelen, fijngemalen
    • 1 eetlepel poire (eau de vie)
    • 4 peren
    • 3 eetlepels abrikozenjam
    • Slagroom
    • Extra nodig: ronde taartvorm (doorsnede 24 cm), ingevet


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Bloem, zout en 100 gr suiker mengen
    • 150 gr boter in blokjes en 1 ei erdoor kneden tot stevig deeg
    • Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden
    • Rest van boter, eieren, rest van suiker, amandelen en poire mengen
    • Amandelcreme op deeg uitstrijken
    • Peren schillen, halveren, klokhuis verwijderen
    • In dunne schijfjes snijden
    • Schijfjes peer op amandelcreme schikken
    • Taart in midden van oven in 35-45 minuten bakken
    • Abrikozenjam met 1 eetlepel water verwarmen en zeven
    • Taart direct uit oven met abrikozengelei bestrijken
    • Taart op rooster laten afkoelen
    • Lauwwarm of koud serveren met lobbig geslagen slagroom