Aantal personen: 8-10, nagerecht
-
Ingrediënten- 250 gr bloem
- Zout
- 130 gr suiker
- 300 gr boter
- 3 eieren
- 175 gr amandelen, fijngemalen
- 1 eetlepel poire (eau de vie)
- 4 peren
- 3 eetlepels abrikozenjam
- Slagroom
- Extra nodig: ronde taartvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Bloem, zout en 100 gr suiker mengen
- 150 gr boter in blokjes en 1 ei erdoor kneden tot stevig deeg
- Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden
- Rest van boter, eieren, rest van suiker, amandelen en poire mengen
- Amandelcreme op deeg uitstrijken
- Peren schillen, halveren, klokhuis verwijderen
- In dunne schijfjes snijden
- Schijfjes peer op amandelcreme schikken
- Taart in midden van oven in 35-45 minuten bakken
- Abrikozenjam met 1 eetlepel water verwarmen en zeven
- Taart direct uit oven met abrikozengelei bestrijken
- Taart op rooster laten afkoelen
- Lauwwarm of koud serveren met lobbig geslagen slagroom