Aantal personen: 8, bijgerecht


  • IngrediĆ«nten

    • 1,5 kg spinazie
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eieren
    • 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
    • 1 eetlepel slagroom
    • Nootmuskaat
    • Zout
    • Peper
    • Extra nodig: ronde bakvorm (doorsnede 24 cm), beboterd


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • In grote koekepan in olie spinazie al roerende laten slinken
    • Laten uitlekken
    • Eieren met kaas, room, nootmuskaat, zout en peper loskloppen
    • Met uitgelekte spinazie mengen
    • Spinaziemengsel in vorm scheppen
    • In braadslede gevuld met heet water in oven zetten
    • Flan au bain-marie 30-40 minuten bakken tot ei gestold is
    • Iets laten afkoelen
    • Storten en in punten snijden
    • Garneren met tuinkers