Aantal personen: 4, bijgerecht


  • Ingrediënten

    • 600 gr diepvries bladspinazie, ontdooid
    • 60 gr boter
    • 1 teentje knoflook
    • 3 dl bechamelsaus (bijv. Grand d’Italia)
    • Zout
    • Peper
    • 250 gr champignons, in plakjes
    • 4 eetlepels slagroom
    • 2 eidooiers


  • Bereiding:

    • Spinazie uitknijpen
    • In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in ± 3 minuten
      zachtjes bruin bakken
    • Spinazie toevoegen, ± 4 minuten bakken
    • Bechamelsaus verwarmen
    • Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren
    • Overdoen in beboterde ovenschaal
    • Grill voorverwarmen
    • In rest van boter champignons ± 5 minuten bakken (2 eetlepels
      champignons uit pan scheppen)
    • Rest van bechamelsaus in pan schenken
    • Slagroom lobbig kloppen
    • Eidooiers erdoor kloppen
    • Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen
    • Achtergehouden champignons erop scheppen
    • Onder hete grill in ± 4 minuten laten gratineren