Aantal personen: 4, bijgerecht
-
Ingrediënten- 600 gr diepvries bladspinazie, ontdooid
- 60 gr boter
- 1 teentje knoflook
- 3 dl bechamelsaus (bijv. Grand d’Italia)
- Zout
- Peper
- 250 gr champignons, in plakjes
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eidooiers
-
Bereiding:- Spinazie uitknijpen
- In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in ± 3 minuten
zachtjes bruin bakken - Spinazie toevoegen, ± 4 minuten bakken
- Bechamelsaus verwarmen
- Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren
- Overdoen in beboterde ovenschaal
- Grill voorverwarmen
- In rest van boter champignons ± 5 minuten bakken (2 eetlepels
champignons uit pan scheppen) - Rest van bechamelsaus in pan schenken
- Slagroom lobbig kloppen
- Eidooiers erdoor kloppen
- Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen
- Achtergehouden champignons erop scheppen
- Onder hete grill in ± 4 minuten laten gratineren