Aantal personen: 8, voorgerecht


  • Ingredi├źnten

    • 1 takje verse tijm
    • 2 takjes peterselie
    • 1 stengel bleekselderij, in reepjes
    • 2 sjalotjes, fijngehakt
    • 3 dl visbouillon
    • 1 1/2 dl droge witte wijn
    • 1 kg verse mosselen, schoongemaakt
    • 1 1/2 dl slagroom
    • 1/2 eetlepel Dijon-mosterd
    • 1 dl volle yoghurt
    • Zout
    • Peper
    • 8 sneetjes stokbrood
    • Lollo bionda (slasoort)
    • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt


  • Bereiding:

    • In grote pan kruiden, selderij, sjalot, bouillon en wijn aan de kook
      brengen
    • Mosselen erbij doen
    • Op hoog vuur met deksel op de pan ┬▒ 10 minuten koken tot alle
      schelpen open zijn
    • Af en toe omschudden
    • Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven
    • Mosselen uit schelpen nemen en laten afkoelen
    • Kookvocht tot stroperig mengsel inkoken
    • Room en mosterd erbij doen en tot dikke saus laten inkoken
    • Saus laten afkoelen
    • Yoghurt en naar smaak zout en peper erdoor roeren
    • Mosselen erdoor scheppen
    • Afmaken:
    • Sneetjes stokbrood roosteren
    • Beleggen met lollo bionda
    • Mosselsalade erop scheppen
    • Bestrooien met gehakte bieslook