Aantal personen: 8, voorgerecht
-
Ingrediënten- 1 takje verse tijm
- 2 takjes peterselie
- 1 stengel bleekselderij, in reepjes
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 3 dl visbouillon
- 1 1/2 dl droge witte wijn
- 1 kg verse mosselen, schoongemaakt
- 1 1/2 dl slagroom
- 1/2 eetlepel Dijon-mosterd
- 1 dl volle yoghurt
- Zout
- Peper
- 8 sneetjes stokbrood
- Lollo bionda (slasoort)
- 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
-
Bereiding:- In grote pan kruiden, selderij, sjalot, bouillon en wijn aan de kook
brengen - Mosselen erbij doen
- Op hoog vuur met deksel op de pan ± 10 minuten koken tot alle
schelpen open zijn - Af en toe omschudden
- Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven
- Mosselen uit schelpen nemen en laten afkoelen
- Kookvocht tot stroperig mengsel inkoken
- Room en mosterd erbij doen en tot dikke saus laten inkoken
- Saus laten afkoelen
- Yoghurt en naar smaak zout en peper erdoor roeren
- Mosselen erdoor scheppen
- Afmaken:
- Sneetjes stokbrood roosteren
- Beleggen met lollo bionda
- Mosselsalade erop scheppen
- Bestrooien met gehakte bieslook
- In grote pan kruiden, selderij, sjalot, bouillon en wijn aan de kook