Aantal personen: 4, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 50 gr boter
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 100 gr champignons, heel fijn gesneden
- 1 eetlepel madeira
- 30 gr verse kruiden, peterselie, dragon, koriander, dille en marjoraan,
fijngehakt - 2 eetlepels droog broodkruim
- Zout
- Peper
- 150 gr ontbijtspek, in plakjes
- 600 gr reerugfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 dl rode wijn
- 3 dl kalfsfond (pot)
- 1 eetlepel rode bessengelei
- 1 dl slagroom
- Extra nodig: keukentouw
-
Bereiding:- In 30 gr boter sjalot ± 5 minuten bakken
- Champignons toevoegen, ± 5 minuten bakken
- Vocht laten verdampen
- Madeira, kruiden, broodkruim, zout en peper erbij doen
- Laten afkoelen
- Plakjes ontbijtspek, iets overlappend, naast elkaar uitspreiden
- Kruidenmengsel erover uitspreiden
- Reefilet erop leggen
- Ontbijtspek om vlees rollen, vlees moet helemaal bedekt zijn
- Ingepakt vlees ± 30 minuten in koelkast leggen
- Vlees met keukentouw als rollade opbinden
- Rollade in 8 plakken snijden
- Olie verhitten, rest van boter toevoegen
- Plakken vlees in ± 4 minuten goudbruin bakken, halverwege keren
- Uit pan nemen en warm houden
- Vet uit pan schenken, rode wijn en fond toevoegen en tot helft laten
inkoken - Bessengelei en room erbij doen, laten inkoken tot sausdikte
- Op smaak brengen met zout en peper
- Saus zeven
- Serveer per persoon 2 plakken vlees met saus
- Garneer met takjes kruiden