Aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 50 gr boter
    • 2 sjalotten, fijngehakt
    • 100 gr champignons, heel fijn gesneden
    • 1 eetlepel madeira
    • 30 gr verse kruiden, peterselie, dragon, koriander, dille en marjoraan,
      fijngehakt
    • 2 eetlepels droog broodkruim
    • Zout
    • Peper
    • 150 gr ontbijtspek, in plakjes
    • 600 gr reerugfilet
    • 2 eetlepels olie
    • 1 dl rode wijn
    • 3 dl kalfsfond (pot)
    • 1 eetlepel rode bessengelei
    • 1 dl slagroom
    • Extra nodig: keukentouw


  • Bereiding:

    • In 30 gr boter sjalot ± 5 minuten bakken
    • Champignons toevoegen, ± 5 minuten bakken
    • Vocht laten verdampen
    • Madeira, kruiden, broodkruim, zout en peper erbij doen
    • Laten afkoelen
    • Plakjes ontbijtspek, iets overlappend, naast elkaar uitspreiden
    • Kruidenmengsel erover uitspreiden
    • Reefilet erop leggen
    • Ontbijtspek om vlees rollen, vlees moet helemaal bedekt zijn
    • Ingepakt vlees ± 30 minuten in koelkast leggen
    • Vlees met keukentouw als rollade opbinden
    • Rollade in 8 plakken snijden
    • Olie verhitten, rest van boter toevoegen
    • Plakken vlees in ± 4 minuten goudbruin bakken, halverwege keren
    • Uit pan nemen en warm houden
    • Vet uit pan schenken, rode wijn en fond toevoegen en tot helft laten
      inkoken
    • Bessengelei en room erbij doen, laten inkoken tot sausdikte
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Saus zeven
    • Serveer per persoon 2 plakken vlees met saus
    • Garneer met takjes kruiden