Aantal personen: 4 voorgerecht
-
Ingrediënten- Voor de pasta:
- 200 gr bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- Zout
- Peper
- Voor de vulling:
- 8 eetlepels fijngehakte peterselie
- 300 gr verse ricotta (Italiaanse kaas)
- 125 gr parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eidooier
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- Voor de saus:
- 125 gr gorgonzola, op kamertemperatuur, in blokjes
- 2 dl slagroom
- 150 gr parmezaanse kaas, geraspt
-
Bereiding:- Alle ingrediënten voor pasta tot stevig deeg kneden, zonodig nog wat olie toevoegen
- Deeg afgedekt ca. 30 minuten koel wegzetten
- Voor vulling alle ingrediënten mengen, met zout en peper op smaak brengen
- Deeg in gedeelten met behulp van pastamachine (of deegroller) uitrollen
- Met stand 1 beginnen, opening steeds een stand verkleinen (bij stand 6 of 7) eindigen
- Als deeg te plakkerig wordt werkvlak met bloem bestrooien
- Deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen
- Randen om vulling dun met water bestrijken
- Plak deeg erop leggen
- Randen rond vulling goed aandrukken en rondjes (doorsnede 6 cm) uitsteken
- Maak 3 ravioli’s per persoon
- In grote pan ruim water met zout en scheutje olie aan kook brengen
- Ravioli in 5-8 minuten beetgaar koken
- Voor de saus gorgonzola en slagroom al roerende zacht verwarmen, 6 eetlepels parmezaanse kaas (en zout) toevoegen
- Op elk bord 3 ravioli’s leggen, wat saus erover scheppen
- Rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven
- Wijnadvies
- Schenk bij de ravioli een geurige zijdeachtige rode wijn, bijvoorbeeld een cru uit de Beaujolais
- Kies een Fleurie