Aantal personen: bijgerecht voor 4-6 personen
-
Ingrediënten- 50 gr boter
- Zout
- Witte peper
- 50 gr bloem, gezeefd
- 2 eieren
- 300 gr geschilde aardappels
- Nootmuskaat
- (bieslook of tijm)
- Frituurolie
- Extra nodig: spuitzak met groot gekarteld spuitmondje
-
Bereiding:- Voor soezenbeslag:
- 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen
- Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel glad roeren
- Op laag vuur al roerende in ± 5 minuten gaar laten worden
- Van vuur af eieren een voor een erdoor roeren
- Voor puree:
- In ruim water aardappels ± 25 minuten koken
- Pureren
- Beslag en puree mengen
- Zout, peper en nootmuskaat (en bieslook of tijm) toevoegen
- Overdoen in spuitzak
- Olie verhitten tot 190 graden
- Van puree steeds rozet op vingertoppen spuiten en rozet in olie
schuiven - Rozetten goudgeel frituren, met schuimspaan op keukenpapier scheppen
- Laten uitlekken
- Direct opdienen