Aantal personen: bijgerecht voor 4-6 personen


  • Ingrediënten

    • 50 gr boter
    • Zout
    • Witte peper
    • 50 gr bloem, gezeefd
    • 2 eieren
    • 300 gr geschilde aardappels
    • Nootmuskaat
    • (bieslook of tijm)
    • Frituurolie
    • Extra nodig: spuitzak met groot gekarteld spuitmondje


  • Bereiding:

    • Voor soezenbeslag:
    • 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen
    • Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel glad roeren
    • Op laag vuur al roerende in ± 5 minuten gaar laten worden
    • Van vuur af eieren een voor een erdoor roeren
    • Voor puree:
    • In ruim water aardappels ± 25 minuten koken
    • Pureren
    • Beslag en puree mengen
    • Zout, peper en nootmuskaat (en bieslook of tijm) toevoegen
    • Overdoen in spuitzak
    • Olie verhitten tot 190 graden
    • Van puree steeds rozet op vingertoppen spuiten en rozet in olie
      schuiven
    • Rozetten goudgeel frituren, met schuimspaan op keukenpapier scheppen
    • Laten uitlekken
    • Direct opdienen