Aantal personen: 4, nagerecht
-
Ingrediënten- 450 gr bladerdeeg (10 plakjes), ontdooid
- 4 verse vijgen, ongeschild
- 2 rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd
- 40 gr boter
- 1/2 vanillestokje
- 10 anijszaadjes, fijngewreven
- Poedersuiker
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm
- Inprikken
- In midden van oven in 12-16 minuten goudbruin bakken
- Laten afkoelen
- 12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken
- Vruchten in dunne plakjes snijden
- In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten
bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken - Laten afkoelen
- 4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje
- Bestrooien met poedersuiker
- Serveren met frambozen- of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven
en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen) - Idee: ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan