Aantal personen: 4, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 450 gr bladerdeeg (10 plakjes), ontdooid
    • 4 verse vijgen, ongeschild
    • 2 rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd
    • 40 gr boter
    • 1/2 vanillestokje
    • 10 anijszaadjes, fijngewreven
    • Poedersuiker


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm
    • Inprikken
    • In midden van oven in 12-16 minuten goudbruin bakken
    • Laten afkoelen
    • 12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken
    • Vruchten in dunne plakjes snijden
    • In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten
      bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken
    • Laten afkoelen
    • 4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje
    • Bestrooien met poedersuiker
    • Serveren met frambozen- of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven
      en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen)
    • Idee: ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan