Aantal personen: 4, voorgerecht


  • Ingrediënten

    • 500 gr tomaten
    • 500 gr rode paprika
    • 40 gr boter
    • 1 ui, fijngesnipperd
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1-2 eetlepels sherry
    • 2 theelepels tijm
    • 1 bouquet garni (in preiblad gebonden peterseliestelen en
      laurierblaadje)
    • 1 liter visbouillon van tabletten
    • 1,25 dl slagroom
    • Zout
    • Peper
    • 100 gr Hollandse garnalen
    • Bieslook


  • Bereiding:

    • Tomaten en paprika’s halveren en zaadlijsten verwijderen
    • In stukjes snijden
    • In grote pan met dikke bodem boter smelten
    • Ui ± 5 minuten zachtjes bakken
    • Uitgeperste knoflook en cayennepeper ± 5 minuten meebakken
    • (niet laten kleuren)
    • Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen
    • Tomaat, paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en ± 5 minuten
      al omscheppend meebakken
    • Visbouillon toevoegen
    • ± 30 minuten zachtjes koken tot paprika’s helemaal gaar zijn
    • Bouquet garni verwijderen
    • Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren
    • Zeven
    • Afmaken:
    • Soep zachtjes verwarmen
    • Room erdoor roeren
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Garnalen en fijngeknipte bieslook in strooien