Aantal personen: 4, voorgerecht
-
Ingrediënten- 500 gr tomaten
- 500 gr rode paprika
- 40 gr boter
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayennepeper
- 1-2 eetlepels sherry
- 2 theelepels tijm
- 1 bouquet garni (in preiblad gebonden peterseliestelen en
laurierblaadje) - 1 liter visbouillon van tabletten
- 1,25 dl slagroom
- Zout
- Peper
- 100 gr Hollandse garnalen
- Bieslook
-
Bereiding:- Tomaten en paprika’s halveren en zaadlijsten verwijderen
- In stukjes snijden
- In grote pan met dikke bodem boter smelten
- Ui ± 5 minuten zachtjes bakken
- Uitgeperste knoflook en cayennepeper ± 5 minuten meebakken
- (niet laten kleuren)
- Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen
- Tomaat, paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en ± 5 minuten
al omscheppend meebakken - Visbouillon toevoegen
- ± 30 minuten zachtjes koken tot paprika’s helemaal gaar zijn
- Bouquet garni verwijderen
- Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren
- Zeven
- Afmaken:
- Soep zachtjes verwarmen
- Room erdoor roeren
- Op smaak brengen met zout en peper
- Garnalen en fijngeknipte bieslook in strooien