Aantal personen: 10, bijgerecht


  • Ingrediënten

    • 10 gr boter of margarine
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 takje tijm
    • 1 laurierblad
    • 750 gr rode paprika, in reepjes
    • 2 eetlepels witte wijn
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 1/2 dl slagroom
    • 2 blaadjes witte gelatine
    • Zout
    • Peper
    • Citroensap
    • Extra nodig: 10 vormpjes (doorsnede 8 cm)


  • Bereiding:

    • In boter sjalot en knoflook ± 5 minuten zachtjes bakken
    • Tijm, laurier, paprika, wijn en azijn toevoegen
    • 30-40 minuten bakken tot paprika zacht is en vocht is verdampt
    • Laurier en tijm verwijderen
    • Paprikamengsel pureren
    • Slagroom stijfkloppen
    • In ruim koud water gelatine ± 5 minuten weken
    • Door paprikamengsel slagroom, zout, peper en citroensap scheppen
    • Uitgeknepen gelatine met aanhangend water op zacht vuur laten oplossen,
      niet koken!
    • Snel met paprikamengsel mengen
    • Vormpjes opvullen en ± 3 uur laten opstijven
    • Vormpjes storten