Aantal personen: 10, bijgerecht
-
Ingrediënten- 10 gr boter of margarine
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 750 gr rode paprika, in reepjes
- 2 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 1/2 dl slagroom
- 2 blaadjes witte gelatine
- Zout
- Peper
- Citroensap
- Extra nodig: 10 vormpjes (doorsnede 8 cm)
-
Bereiding:- In boter sjalot en knoflook ± 5 minuten zachtjes bakken
- Tijm, laurier, paprika, wijn en azijn toevoegen
- 30-40 minuten bakken tot paprika zacht is en vocht is verdampt
- Laurier en tijm verwijderen
- Paprikamengsel pureren
- Slagroom stijfkloppen
- In ruim koud water gelatine ± 5 minuten weken
- Door paprikamengsel slagroom, zout, peper en citroensap scheppen
- Uitgeknepen gelatine met aanhangend water op zacht vuur laten oplossen,
niet koken! - Snel met paprikamengsel mengen
- Vormpjes opvullen en ± 3 uur laten opstijven
- Vormpjes storten