Aantal personen: 6, voorgerecht


  • Ingrediënten

    • 3 eetlepels olie
    • 1 1/2 kg ossenstaart, in stukken
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 uien, in ringen
    • 1 grote winterwortel, in stukken
    • 10 zwarte peperkorrels
    • 2 kruidnagels
    • 2 laurierblaadjes
    • Stukje foelie
    • 2 takjes tijm
    • 6 takjes selderij
    • Peterselie
    • Zout


  • Bereiding:

    • In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken
    • Tomatenpuree toevoegen en ± 2 minuten meebakken
    • 2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen
    • Regelmatig afschuimen
    • Ui, wortel en kruiden in pan doen en soep ± 3 1/2 uur zacht
      trekken
    • Soep zeven en vlees van botten halen
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Vlees terug in soep doen
    • Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie,
      selderij, bieslook)
    • Idee: neem als vulling eens paddestoelen
    • Hiervoor 200 gr paddestoelen (bv champignons) in dunne schijfjes in 2
      eetlepels olie ± 5 minuten bakken
    • Voor het serveren in de soep doen