Aantal personen: 6, voorgerecht
-
Ingrediënten- 3 eetlepels olie
- 1 1/2 kg ossenstaart, in stukken
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 uien, in ringen
- 1 grote winterwortel, in stukken
- 10 zwarte peperkorrels
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- Stukje foelie
- 2 takjes tijm
- 6 takjes selderij
- Peterselie
- Zout
-
Bereiding:- In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken
- Tomatenpuree toevoegen en ± 2 minuten meebakken
- 2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen
- Regelmatig afschuimen
- Ui, wortel en kruiden in pan doen en soep ± 3 1/2 uur zacht
trekken - Soep zeven en vlees van botten halen
- Op smaak brengen met zout en peper
- Vlees terug in soep doen
- Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie,
selderij, bieslook) - Idee: neem als vulling eens paddestoelen
- Hiervoor 200 gr paddestoelen (bv champignons) in dunne schijfjes in 2
eetlepels olie ± 5 minuten bakken - Voor het serveren in de soep doen