Aantal personen: 4-6 personen, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 600 gr ossehaas (middenstuk)
    • 2 eetlepels olie
    • Zout
    • Peper
    • 1,25 dl droge rode wijn
    • Voor de vulling:
    • 200 gr mager kalfsgehakt
    • 1/2 theelepel mosterd
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel groene peper
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 1 theelepel tijm
    • 30 gr geraspte ui
    • 1 eetlepel paneermeel
    • Voor het deeg:
    • 450 gr bladerdeeg (10 plakjes)
    • 1 eidooier
    • 2 eetlepels slagroom


  • Bereiding:

    • Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten
    • In hete pan vlees in ± 10 minuten rondom aanbraden
    • Regelmatig omkeren (niet in prikken)
    • Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel
      peper bestrooien
    • Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken
    • Ossehaas ermee bestrijken
    • In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden
    • Alle ingrediënten voor vulling mengen
    • Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik
    • In midden 1/4 deel van vulling strijken
    • Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen
    • Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen
    • Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen
    • Dooier loskloppen met room
    • Deeg ermee bestrijken
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden
    • Voor het aansnijden ± 10 minuten laten rusten
    • Serveren met honing-tijmsaus en Gratin de champignons