Aantal personen: 4-6 personen, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 600 gr ossehaas (middenstuk)
- 2 eetlepels olie
- Zout
- Peper
- 1,25 dl droge rode wijn
- Voor de vulling:
- 200 gr mager kalfsgehakt
- 1/2 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel groene peper
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel tijm
- 30 gr geraspte ui
- 1 eetlepel paneermeel
- Voor het deeg:
- 450 gr bladerdeeg (10 plakjes)
- 1 eidooier
- 2 eetlepels slagroom
-
Bereiding:- Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten
- In hete pan vlees in ± 10 minuten rondom aanbraden
- Regelmatig omkeren (niet in prikken)
- Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel
peper bestrooien - Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken
- Ossehaas ermee bestrijken
- In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden
- Alle ingrediënten voor vulling mengen
- Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik
- In midden 1/4 deel van vulling strijken
- Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen
- Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen
- Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen
- Dooier loskloppen met room
- Deeg ermee bestrijken
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden
- Voor het aansnijden ± 10 minuten laten rusten
- Serveren met honing-tijmsaus en Gratin de champignons