Aantal personen: 6-8, nagerecht
-
Ingrediënten- 1/2 citroen
- 5 eiwitten
- Zout
- 125 gr fijne tafelsuiker
- 125 gr poedersuiker
- 1 theelepel maïzena
- Chocolade-ijs
- Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 100 graden
- Kom met citroen inwrijven
- Eiwitten met snufje zout stijfkloppen, tafelsuiker beetje voor beetje
toevoegen - Kloppen tot stijve pieken ontstaan
- Poedersuiker en maïzena erdoor spatelen
- Met 2 lepels grote bergen schuim op bakplaat leggen
- In midden van oven 2-3 uur laten drogen
- Laten afkoelen
- Meringues aan onderkant iets uithollen en vullen met ijs
- Eventueel met cacaopoeder bestrooien
- Variant:
- Vervang chocolade-ijs door noten- of vruchtenijs