Aantal personen: 6-8, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 1/2 citroen
    • 5 eiwitten
    • Zout
    • 125 gr fijne tafelsuiker
    • 125 gr poedersuiker
    • 1 theelepel maïzena
    • Chocolade-ijs
    • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 100 graden
    • Kom met citroen inwrijven
    • Eiwitten met snufje zout stijfkloppen, tafelsuiker beetje voor beetje
      toevoegen
    • Kloppen tot stijve pieken ontstaan
    • Poedersuiker en maïzena erdoor spatelen
    • Met 2 lepels grote bergen schuim op bakplaat leggen
    • In midden van oven 2-3 uur laten drogen
    • Laten afkoelen
    • Meringues aan onderkant iets uithollen en vullen met ijs
    • Eventueel met cacaopoeder bestrooien
    • Variant:
    • Vervang chocolade-ijs door noten- of vruchtenijs