Aantal personen: 4-6, voorgerecht


  • Ingrediënten

    • 750 gr – 1 kg gemengde visfilets, zoals zalmforel, snoekbaars, snoek,
      paling
    • 3 eetlepels olie
    • 60 gr boter
    • 4 sjalotjes, gehakt
    • 1 teentje knoflook
    • 3 dl droge witte wijn (bijv. Vouvray)
    • 2 dl slagroom
    • 2 eetlepels cognac
    • 2-3 takjes peterselie
    • 1 takje verse tijm
    • 1 laurierblad
    • Zout
    • Peper
    • 250 gr kleine champignons
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1-2 eetlepels aardappelmeel
    • 8-12 croutons (stukjes witbrood) in hartvorm


  • Bereiding:

    • Vis in stukken van 5 cm snijden
    • 1 eetlepel olie en 30 gr boter in pan verhitten, sjalotjes ± 5
      minuten zacht bakken
    • Knoflook erboven uitpersen en even meebakken
    • Wijn, room, cognac, peterselie, tijm, laurier, zout en peper toevoegen
    • Aan de kook brengen en ± 20 minuten laten inkoken
    • Visfilets toevoegen en in ± 10 minuten gaar pocheren (niet
      koken)
    • Peterselie, tijm en laurier verwijderen
    • In 15 gr boter champignons ± 10 minuten bakken, citroensap erbij
      doen
    • Champignons met bakvocht, zout en peper door saus roeren
    • Aardappelmeel met wat water gladroeren
    • Al roerende aan saus toevoegen tot saus gebonden is
    • In rest van boter croutons bruin bakken
    • Vis met saus in een schaal serveren, croutons langs de rand leggen