Aantal personen: 4-6, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes
    • 2 teentjes knoflook, in reepjes
    • 1 takje rozemarijn
    • Enkele blaadjes salie
    • Enkele takjes tijm
    • 1/2 eetlepel mosterd
    • 1 eetlepel olijfolie
    • Zout
    • Zwarte peper
    • 1 brede reep vers vet spek
    • Extra nodig: keukentouw, naald


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 240 graden
    • Botjes zonodig schoonkrabben
    • Naast elke rib kleine sneetjes in vlees maken, knoflook en
      rozemarijnnaaldjes erin steken
    • Rest van rozemarijn, salie en tijm fijnhakken
    • Mosterd met olijfolie, zout en peper mengen
    • Vlees ermee inwrijven, even laten intrekken
    • Ribstukken met vleeskant naar binnen tot ‘kroon’ vouwen, met keukentouw
      aan elkaar naaien
    • Reep spek om kroon binden
    • Lamskroon in midden van oven ± 10 minuten braden
    • Oven instellen op 180 graden
    • Nog ± 30 minuten braden (kleine lamskroon 17-20 minuten), vlees
      moet ros zijn
    • Voor aansnijden ± 10 minuten laten rusten
    • Kroon op schaal zetten (garneren met bosje laurier)
    • Aan tafel in individuele koteletjes snijden, keukentouw verwijderen
    • Serveren met mosterdsaus en Haricots verts
    • * Idee: vraag de slager om schone ribstukken (vet tussen botjes
      verwijderd)