Aantal personen: 4-6, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes
- 2 teentjes knoflook, in reepjes
- 1 takje rozemarijn
- Enkele blaadjes salie
- Enkele takjes tijm
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout
- Zwarte peper
- 1 brede reep vers vet spek
- Extra nodig: keukentouw, naald
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 240 graden
- Botjes zonodig schoonkrabben
- Naast elke rib kleine sneetjes in vlees maken, knoflook en
rozemarijnnaaldjes erin steken - Rest van rozemarijn, salie en tijm fijnhakken
- Mosterd met olijfolie, zout en peper mengen
- Vlees ermee inwrijven, even laten intrekken
- Ribstukken met vleeskant naar binnen tot ‘kroon’ vouwen, met keukentouw
aan elkaar naaien - Reep spek om kroon binden
- Lamskroon in midden van oven ± 10 minuten braden
- Oven instellen op 180 graden
- Nog ± 30 minuten braden (kleine lamskroon 17-20 minuten), vlees
moet ros zijn - Voor aansnijden ± 10 minuten laten rusten
- Kroon op schaal zetten (garneren met bosje laurier)
- Aan tafel in individuele koteletjes snijden, keukentouw verwijderen
- Serveren met mosterdsaus en Haricots verts
- * Idee: vraag de slager om schone ribstukken (vet tussen botjes
verwijderd)