Aantal personen: 4, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 1 lamsbout (± 750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen)
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje rozemarijn
- Zout
- Peper
- 25 gr boter
- 1 ui, grof gehakt
- 1 stengel bleekselderij, in stukken
- 1/2 winterwortel, in stukjes
- 2 1/2 dl rode wijn
- 4 dl kalfsfond (pot)
-
Bereiding:- Knoflook in reepjes snijden
- Takjes rozemarijn in kleine stukjes verdelen
- Kleine sneetjes in lamsbout maken en knoflook en rozemarijn erin steken (uitstekende steeltjes beschermen met aluminiumfolie)
- Vlees met zout en peper inwrijven
- In braadslede boter laten smelten
- Lamsbout met botten erin leggen, groenten erom scheppen
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Vlees in oven in ± 50 minuten ros braden, regelmatig bedruipen
- Lamsbout uit oven ± 15 minuten laten rusten
- Intussen bakvet uit braadslede scheppen
- Aanbaksels met rode wijn losroeren
- Boven sauspan zeven en tot helft laten inkoken
- Kalfsfond toevoegen en tot sausdikte laten inkoken
- Op smaak brengen met zout en peper