Aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 1 lamsbout (± 750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen)
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 bosje rozemarijn
    • Zout
    • Peper
    • 25 gr boter
    • 1 ui, grof gehakt
    • 1 stengel bleekselderij, in stukken
    • 1/2 winterwortel, in stukjes
    • 2 1/2 dl rode wijn
    • 4 dl kalfsfond (pot)


  • Bereiding:

    • Knoflook in reepjes snijden
    • Takjes rozemarijn in kleine stukjes verdelen
    • Kleine sneetjes in lamsbout maken en knoflook en rozemarijn erin steken (uitstekende steeltjes beschermen met aluminiumfolie)
    • Vlees met zout en peper inwrijven
    • In braadslede boter laten smelten
    • Lamsbout met botten erin leggen, groenten erom scheppen
    • Oven voorverwarmen op 180 graden
    • Vlees in oven in ± 50 minuten ros braden, regelmatig bedruipen
    • Lamsbout uit oven ± 15 minuten laten rusten
    • Intussen bakvet uit braadslede scheppen
    • Aanbaksels met rode wijn losroeren
    • Boven sauspan zeven en tot helft laten inkoken
    • Kalfsfond toevoegen en tot sausdikte laten inkoken
    • Op smaak brengen met zout en peper