Aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 1 kip van 1,8 kg, in delen
    • 100 gr boter
    • Zout
    • Peper
    • 1 bouquet garni (1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden)
    • 2 sjalotten, fijngehakt
    • 1 fles cider (mousserende appelwijn, 0,75 liter)
    • 1 dl calvados (distillaat van cider)
    • 250 gr crèmeme fraîche
    • 250 gr champignons, grote gehalveerd
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie


  • Bereiding:

    • Poelier vragen kip in 8 stukken te snijden
    • Rest karkas in stukken gehakt meevragen
    • Kipdelen met zout en peper bestrooien
    • In grote braadpan boter verhitten
    • Kipdelen en karkasdelen rondom bruin bakken
    • Bouquet garni toevoegen
    • Kip met deksel op pan in ± 20-25 minuten zachtjes gaar laten worden
    • Kip uit pan nemen (karkas erin laten)
    • Sjalotjes toevoegen en ± 5 minuten bakken
    • Cider en calvados toevoegen en aanbaksels losroeren. ± 10 minuten zachtjes laten koken
    • Saus zeven
    • Tot helft laten inkoken
    • Crèmeme fraîche erdoor roeren
    • Champignons toevoegen en in ± 8 minuten zachtjes gaar laten worden
    • Peterselie erdoor roeren