Aantal personen: nagerecht voor 8-10 personen


  • IngrediĆ«nten

    • Voor de honingparfait:
    • 6 eidooiers
    • 100 gr honing
    • 3 dl slagroom
    • 1 eetlepel calvados (eau de vie van appel)
    • Voor de kaneelparfait:
    • 75 gr suiker
    • 4 kaneelstokjes
    • 5 eidooiers
    • 1/2 theelepel kaneel, gemalen
    • 3 dl slagroom
    • 1 eetlepel kaneellikeur
    • Extra nodig: metalen geribbelde cakevorm (reerug)


  • Bereiding:

    • Honingparfait:
    • In kom in pan met heet water eidooiers met honing au bain-marie tot
      romig mengsel kloppen
    • Al roerende laten afkoelen
    • Slagroom lobbig kloppen
      Room en calvados door dooiermengsel spatelen
    • Honingparfait in vorm scheppen
    • 30 minuten in vriezer zetten
    • Kaneelparfait:
    • 50 gr suiker met 1 dl water aan de kook brengen
    • Kaneelstokjes toevoegen, stroopje zachtjes tot helft laten inkoken
    • Zeven en iets laten afkoelen
    • In kom eidooiers met rest van suiker, kaneelstroopje en kaneelpoeder au
      bain-marie tot romig mengsel kloppen
    • Al roerende laten afkoelen
    • Slagroom lobbig kloppen
    • Room en kaneellikeur door dooiermengsel spatelen
    • Kaneelparfait op honingparfait scheppen
    • Minstens 4 uur in vriezer laten opstijven
    • Vorm op grote schaal storten en plakjes ervan snijden