Aantal personen: 10-12, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 1 dl rum
    • 100 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
    • 100 gr dadels, ontpit, in stukjes
    • 200 gr amaretti of bitterkoekjes
    • 2 eetlepels boter
    • 4 blaadjes witte gelatine
    • 4 eidooiers
    • 100 gr suiker
    • 3/4 liter slagroom
    • Geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 50 gr geconfijte sinaasappelschilletjes
    • 100 gr cacao
    • 50 gr suiker
    • 1/8 liter slagroom

    • Extra nodig: hoge tulbandvorm (inhoud 2 liter), met olie ingevet

  • Bereiding:

    • Rum verwarmen
    • Abrikozen en dadels ± 30 minuten in rum weken
    • Helft van koekjes grof breken
    • In boter ± 5 minuten zachtjes bakken
    • Laten afkoelen
    • Gelatine in ruim koud water ± 5 minuten weken
    • Dooiers met suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten
      dik kloppen
    • Gelatine al roerende erin oplossen
    • Mengsel al roerende laten afkoelen
    • Slagroom stijfkloppen en door dooiermengsel roeren
    • Abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte
      schilletjes erbij doen
    • Vorm met plasticfolie bekleden, ± 15 cm over rand laten hangen
    • Mengsel in delen erin doen, regelmatig aandrukken
    • Bovenkant gladstrijken
    • Hele koekjes erin drukken
    • Folie erover vouwen
    • Minstens 1 nacht in diepvriezer zetten
    • Voor serveren vorm op grote schaal keren
    • Idee: geef er chocoladesaus bij
    • Breng 100 gr cacao met 50 gr suiker en 1/4 liter water al roerende aan
      de kook
    • Roer er 1/8 liter slagroom door