Aantal personen: 8-10, bijgerecht


  • Ingrediënten

    • 1 pak bladerdeeg
    • 600 gr aardappels, in schil gekookt
    • Zout
    • Peper
    • 400 gr rijpe peren, geschild, in dunne plakken
    • 300 gr cheddarkaas, in plakken
    • 1 1/4 dl zure room
    • 3 eidooiers
    • 4 eetlepels geraspte oude kaas
    • Nootmuskaat
    • 1 theelepel gedroogde majoraan
    • Extra nodig: springvorm (doorsnede 20 cm), bakpapier, steunvulling


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Vorm met deeg bekleden, overhangend deeg afsnijden
    • Bakpapier en steunvulling op deeg leggen
    • In midden van oven ± 15 minuten bakken
    • Aardappels schillen en in hele dunne plakken snijden
    • Op deegbodem (papier en vulling verwijderd) scheppen:
    • Laagje aardappel, zout, peper, laagje peer, laagje cheddar, dit nog 1x
      herhalen
    • Afdekken met aardappel, dakpansgewijs geschikt
    • Zure room, eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan
      mengen en over taart gieten
    • In oven in nog 30-40 minuten gaar bakken