Aantal personen: 8-10, bijgerecht
-
Ingrediënten- 1 pak bladerdeeg
- 600 gr aardappels, in schil gekookt
- Zout
- Peper
- 400 gr rijpe peren, geschild, in dunne plakken
- 300 gr cheddarkaas, in plakken
- 1 1/4 dl zure room
- 3 eidooiers
- 4 eetlepels geraspte oude kaas
- Nootmuskaat
- 1 theelepel gedroogde majoraan
- Extra nodig: springvorm (doorsnede 20 cm), bakpapier, steunvulling
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Vorm met deeg bekleden, overhangend deeg afsnijden
- Bakpapier en steunvulling op deeg leggen
- In midden van oven ± 15 minuten bakken
- Aardappels schillen en in hele dunne plakken snijden
- Op deegbodem (papier en vulling verwijderd) scheppen:
- Laagje aardappel, zout, peper, laagje peer, laagje cheddar, dit nog 1x
herhalen - Afdekken met aardappel, dakpansgewijs geschikt
- Zure room, eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan
mengen en over taart gieten - In oven in nog 30-40 minuten gaar bakken