Aantal personen: 8, nagerecht
-
Ingrediënten- 1 liter melk
- 90 gr suiker
- 100 gr griesmeel
- 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
- 2 eetlepels geraspte amandelen
- 35 gr vanille-likeur (Van Wees)*1
- 2 eieren, gesplitst
- 1 flesje rode bessensap
- 1-2 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel-esprit (Van Wees)*1
- 2 eetlepels aardappelmeel
- 1/4 liter slagroom
- extra nodig: 8 timbaaltjes
-
Bereiding:- Melk aan de kook brengen
- Suiker en griesmeel mengen
- Bij kokende melk doen en blijven roeren tot gewenste dikte
- Boerenjongens met brandewijn, amandel en vanillelikeur toevoegen
- Van vuur af dooiers erdoor roeren
- Eiwitten stijfkloppen en door mengsel spatelen
- Timbaaltjes afspoelen met koud water
- Met mengsel vullen
- In ± 2 uur in koelkast laten opstijven
- Saus:
- Bessensap met kaneel-esprit, 1 dl water en suiker verwarmen
- Alcohol laten verdampen
- Zonodig binden met aardappelmeel opgelost in 2 eetlepels water
- Garneren met stijfgeklopte slagroom.
- *De vanille-likeur kunt u vervangen door 1 theelepel vanilleessence
opgelost in 2 eetlepels brandewijn van boerenjongens en de kaneel-esprit
door 1/2 dl kaneel-likeur