Aantal personen: 8, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 1 liter melk
    • 90 gr suiker
    • 100 gr griesmeel
    • 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
    • 2 eetlepels geraspte amandelen
    • 35 gr vanille-likeur (Van Wees)*1
    • 2 eieren, gesplitst
    • 1 flesje rode bessensap
    • 1-2 eetlepels suiker
    • 2 theelepels kaneel-esprit (Van Wees)*1
    • 2 eetlepels aardappelmeel
    • 1/4 liter slagroom
    • extra nodig: 8 timbaaltjes


  • Bereiding:

    • Melk aan de kook brengen
    • Suiker en griesmeel mengen
    • Bij kokende melk doen en blijven roeren tot gewenste dikte
    • Boerenjongens met brandewijn, amandel en vanillelikeur toevoegen
    • Van vuur af dooiers erdoor roeren
    • Eiwitten stijfkloppen en door mengsel spatelen
    • Timbaaltjes afspoelen met koud water
    • Met mengsel vullen
    • In ± 2 uur in koelkast laten opstijven
    • Saus:
    • Bessensap met kaneel-esprit, 1 dl water en suiker verwarmen
    • Alcohol laten verdampen
    • Zonodig binden met aardappelmeel opgelost in 2 eetlepels water
    • Garneren met stijfgeklopte slagroom.
    • *De vanille-likeur kunt u vervangen door 1 theelepel vanilleessence
      opgelost in 2 eetlepels brandewijn van boerenjongens en de kaneel-esprit
      door 1/2 dl kaneel-likeur