Aantal personen: 4, voorgerecht
-
Ingrediënten- 4 tong- of tongscharfilets
- 4 norivellen (gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel)
- 100 gr verse zalm
- Zout
- Peper
- (toefjes zeekraal)
- Extra nodig: magnetronfolie
-
Bereiding:- Filets tussen huishoudfolie met zijkant van breed mes zo plat mogelijk
slaan - Norivellen op filetmaat knippen
- Zalm in 4 dikke repen snijden
- Filets elk op stuk magnetronfolie leggen (met kant waar vel heeft
gezeten naar boven), licht bestrooien met zout en peper - Nori op filets leggen
- Aan begin reepje zalm op nori leggen en oprollen
- Rolletjes stevig in folie rollen
- In (stoom)pan boven kokend water in 6-8 minuten gaar stomen
- Iets laten afkoelen
- Uit folie rolletjes schuin in 3 stukken snijden
- Op borden serveren met saus er omheen
- (Garneren met in boter gebakken zeekraal)
- Geef er saffraansaus bij
- Filets tussen huishoudfolie met zijkant van breed mes zo plat mogelijk