Aantal personen: 4, voorgerecht


  • IngrediĆ«nten

    • 4 tong- of tongscharfilets
    • 4 norivellen (gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel)
    • 100 gr verse zalm
    • Zout
    • Peper
    • (toefjes zeekraal)
    • Extra nodig: magnetronfolie


  • Bereiding:

    • Filets tussen huishoudfolie met zijkant van breed mes zo plat mogelijk
      slaan
    • Norivellen op filetmaat knippen
    • Zalm in 4 dikke repen snijden
    • Filets elk op stuk magnetronfolie leggen (met kant waar vel heeft
      gezeten naar boven), licht bestrooien met zout en peper
    • Nori op filets leggen
    • Aan begin reepje zalm op nori leggen en oprollen
    • Rolletjes stevig in folie rollen
    • In (stoom)pan boven kokend water in 6-8 minuten gaar stomen
    • Iets laten afkoelen
    • Uit folie rolletjes schuin in 3 stukken snijden
    • Op borden serveren met saus er omheen
    • (Garneren met in boter gebakken zeekraal)
    • Geef er saffraansaus bij