Aantal personen: 4, nagerecht
-
Ingrediënten- 4 plakjes bladerdeeg, diepvries
- 150 gr Stilton (Engelse kaas)
- 1 1/2 eetlepel boter
- 4 stevige rijpe handperen
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 ei, losgeklopt
- 2 dl rode port
- 20 pruneaux (gedroogde pruimen), ontpit
- Extra nodig: spuitzak met spuitmondje
-
Bereiding:- Plakjes bladerdeeg ontdooien
- Kaas met boter roeren
- In spuitzak overdoen
- Peren schillen (steeltjes bewaren)
- Met appelboor van bovenaf uithollen tot bijna onderin
- Buitenkant met citroensap inwrijven
- Kaasmengsel in peren spuiten
- Plakjes deeg dun uitrollen
- Deeg om peren vouwen, te veel afsnijden
- Van restjes deeg blaadjes snijden en om bovenkant van peer vouwen
- Steeltje erin terug steken
- In koelkast bewaren
- Oven voorverwarmen op 200°
- Deeg met ei bestrijken
- Op bakplaat in oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar bakken
- Intussen port verwarmen
- Pruneaux ± 15 minuten erin laten wellen
- Peer op bord zetten, pruneaux en port eromheen scheppen