Aantal personen: 4, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 4 plakjes bladerdeeg, diepvries
    • 150 gr Stilton (Engelse kaas)
    • 1 1/2 eetlepel boter
    • 4 stevige rijpe handperen
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 dl rode port
    • 20 pruneaux (gedroogde pruimen), ontpit
    • Extra nodig: spuitzak met spuitmondje


  • Bereiding:

    • Plakjes bladerdeeg ontdooien
    • Kaas met boter roeren
    • In spuitzak overdoen
    • Peren schillen (steeltjes bewaren)
    • Met appelboor van bovenaf uithollen tot bijna onderin
    • Buitenkant met citroensap inwrijven
    • Kaasmengsel in peren spuiten
    • Plakjes deeg dun uitrollen
    • Deeg om peren vouwen, te veel afsnijden
    • Van restjes deeg blaadjes snijden en om bovenkant van peer vouwen
    • Steeltje erin terug steken
    • In koelkast bewaren
    • Oven voorverwarmen op 200°
    • Deeg met ei bestrijken
    • Op bakplaat in oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar bakken
    • Intussen port verwarmen
    • Pruneaux ± 15 minuten erin laten wellen
    • Peer op bord zetten, pruneaux en port eromheen scheppen