Aantal personen: 4,tussengerecht
-
Ingrediënten- 300 gr zeeduivelfilet, in 4 moten
- 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
- 4 dunne plakken bakbacon
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten, heel fijngehakt
- 50 gr wortel en bleekselderij, in heel kleine blokjes
- 200 gr visgraten (bijv. tong
- Peterseliestelen, fijngehakt
- 2 dl rode wijn
- 3 dl visfond (pot, inh. 400 ml
- 4 dl kalfsfond
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Stukken vis elk in plak bacon rollen
- Boven- en onderkant licht in grove peper drukken
- Saus:
- In boter sjalot, groenten, graten en peterselie ± 10 minuten
zachtjes bakken - Rode wijn en visfond toevoegen
- Aanbaksels losroeren
- Geheel aan de kook brengen
- Op matig vuur tot helft laten inkoken, regelmatig afschuimen
- Saus zeven
- In pan kalfsfond aan de kook brengen en tot ± 1 dl laten inkoken
- Door saus roeren
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Vis overdoen in beboterde ovenschaal
- In oven vis in ± 8-10 minuten gaar laten worden
- Saus verwarmen en op smaak brengen met zout en peper
- Beetje saus op borden scheppen
- Vis in saus leggen
- Lekker met gefrituurde prei julienne