Aantal personen: 4,tussengerecht


  • Ingrediënten

    • 300 gr zeeduivelfilet, in 4 moten
    • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
    • 4 dunne plakken bakbacon
    • 1 eetlepel boter
    • 2 sjalotten, heel fijngehakt
    • 50 gr wortel en bleekselderij, in heel kleine blokjes
    • 200 gr visgraten (bijv. tong
    • Peterseliestelen, fijngehakt
    • 2 dl rode wijn
    • 3 dl visfond (pot, inh. 400 ml
    • 4 dl kalfsfond
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Stukken vis elk in plak bacon rollen
    • Boven- en onderkant licht in grove peper drukken
    • Saus:
    • In boter sjalot, groenten, graten en peterselie ± 10 minuten
      zachtjes bakken
    • Rode wijn en visfond toevoegen
    • Aanbaksels losroeren
    • Geheel aan de kook brengen
    • Op matig vuur tot helft laten inkoken, regelmatig afschuimen
    • Saus zeven
    • In pan kalfsfond aan de kook brengen en tot ± 1 dl laten inkoken
    • Door saus roeren
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Vis overdoen in beboterde ovenschaal
    • In oven vis in ± 8-10 minuten gaar laten worden
    • Saus verwarmen en op smaak brengen met zout en peper
    • Beetje saus op borden scheppen
    • Vis in saus leggen
    • Lekker met gefrituurde prei julienne