Aantal personen: 4, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 4 konijnenfilets
- Zout
- Peper
- Bloem
- 3 eieren
- Vers broodkruim
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 80 gr boter
- 8 ansjovisfilets (blikje), uitgelekt en afgespoeld
- 24 kappertjes
- 1 1/4 dl creme fraiche
- Extra nodig: grote koekenpan
-
Bereiding:- Filets in lengte in dunne plakjes snijden (escalopes)
- Met zout, peper en beetje bloem bestrooien
- 1 ei loskloppen met 1 theelepel water
- Plakjes vlees eerst door losgeklopt ei, daarna door vers broodkruim
halen - 2 eieren in ± 7 minuten hardkoken, pellen en fijnhakken
- Boter verhitten
- Plakjes vlees in ± 6 minuten goudbruin bakken, halverwege keren
- Op een schaal leggen
- Grootste deel van bakvet uit pan schenken
- Ansjovis met 2 eetlepels water in de pan doen
- Visjes op heel zacht vuur laten stoven
- Kappertjes, ei en peterselie erbij doen
- Even zachtjes koken
- Creme fraiche erdoor roeren
- Op borden vlees serveren op blaadje sla, beetjes saus erop scheppen
- Garneren met aalbessen
- Geef er verse pasta bij