Aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 4 konijnenfilets
    • Zout
    • Peper
    • Bloem
    • 3 eieren
    • Vers broodkruim
    • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    • 80 gr boter
    • 8 ansjovisfilets (blikje), uitgelekt en afgespoeld
    • 24 kappertjes
    • 1 1/4 dl creme fraiche
    • Extra nodig: grote koekenpan


  • Bereiding:

    • Filets in lengte in dunne plakjes snijden (escalopes)
    • Met zout, peper en beetje bloem bestrooien
    • 1 ei loskloppen met 1 theelepel water
    • Plakjes vlees eerst door losgeklopt ei, daarna door vers broodkruim
      halen
    • 2 eieren in ± 7 minuten hardkoken, pellen en fijnhakken
    • Boter verhitten
    • Plakjes vlees in ± 6 minuten goudbruin bakken, halverwege keren
    • Op een schaal leggen
    • Grootste deel van bakvet uit pan schenken
    • Ansjovis met 2 eetlepels water in de pan doen
    • Visjes op heel zacht vuur laten stoven
    • Kappertjes, ei en peterselie erbij doen
    • Even zachtjes koken
    • Creme fraiche erdoor roeren
    • Op borden vlees serveren op blaadje sla, beetjes saus erop scheppen
    • Garneren met aalbessen
    • Geef er verse pasta bij