Aantal personen: 4, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 4 stukken baarsfilet (± 150 gr), bijv. roodbaars of
victoriabaars - 8 vellen fillodeeg (diepvries)
- 40 gr boter
- 150 gr (wilde) spinazie, kleingesneden
- Zout
- Versgemalen witte peper
- 2 dl visbouillon, van tablet
- 1/4 dl witte wijn
- 2 1/2 dl slagroom
- Citroensap
- 4 stukken baarsfilet (± 150 gr), bijv. roodbaars of
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 240 graden
- In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken
- Laten afkoelen
- Steeds 2 plakken fillodeeg op elkaar leggen, hierop visfilet leggen
- Bestrooien met zout en peper
- Gesmoorde spinazie erover verdelen
- Zorgvuldig tot pakketjes vouwen
- Rest van boter smelten
- Bovenkant van pakketjes ermee bestrijken
- Op bakplaat in midden van oven in ± 10 minuten goudbruin bakken
- Weer met boter bestrijken
- Nog ± 4 minuten in uitgeschakelde oven zetten
- Bouillon met witte wijn op hoog vuur tot stroperig laten inkoken
- Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte
- Op smaak brengen met zout, peper en beetje citroensap
- Rest van spinazie erdoor roeren
- Op elk bord vispakketje leggen en wat saus ernaast scheppen