Aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 4 stukken baarsfilet (± 150 gr), bijv. roodbaars of
      victoriabaars
    • 8 vellen fillodeeg (diepvries)
    • 40 gr boter
    • 150 gr (wilde) spinazie, kleingesneden
    • Zout
    • Versgemalen witte peper
    • 2 dl visbouillon, van tablet
    • 1/4 dl witte wijn
    • 2 1/2 dl slagroom
    • Citroensap


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 240 graden
    • In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken
    • Laten afkoelen
    • Steeds 2 plakken fillodeeg op elkaar leggen, hierop visfilet leggen
    • Bestrooien met zout en peper
    • Gesmoorde spinazie erover verdelen
    • Zorgvuldig tot pakketjes vouwen
    • Rest van boter smelten
    • Bovenkant van pakketjes ermee bestrijken
    • Op bakplaat in midden van oven in ± 10 minuten goudbruin bakken
    • Weer met boter bestrijken
    • Nog ± 4 minuten in uitgeschakelde oven zetten
    • Bouillon met witte wijn op hoog vuur tot stroperig laten inkoken
    • Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte
    • Op smaak brengen met zout, peper en beetje citroensap
    • Rest van spinazie erdoor roeren
    • Op elk bord vispakketje leggen en wat saus ernaast scheppen