Aantal personen: 6, hoofdgerecht
-
Ingrediënten- 3 eetlepels olie
- 1,5 kg bout of lende van wild zwijn
- 2 eetlepels cognac
- 2 uien, in ringen
- 2 wortelen, in plakjes
- Zout
- Peper
- 1 eetlepel bloem
- 3 teentjes knoflook
- 1 fles rode wijn
- Bouquet garni (in stengel bleekselderij gebonden laurierblad, tijm en
peterselie) - 2 sneetjes roggebrood, zonder korst
- 2 eetlepels wijnazijn
-
Bereiding:- Oven op 160 graden voorverwarmen
- In grote braadpan in olie vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin
bakken - Cognac, uien, wortelen, zout en peper erbij doen en op laag vuur
groenten zacht, maar niet bruin laten worden, regelmatig omscheppen - Bloem toevoegen en al roerende laten kleuren
- Knoflook en zoveel wijn toevoegen dat vlees onder staat
- Met bouquet garni erin aan de kook brengen
- Deksel op pan doen en in oven zetten
- Vlees in ± 2 1/2 uur gaar braden
- Intussen roggebrood in azijn laten weken
- Als vlees gaar is brood uitknijpen en door kookvocht roeren tot saus
gebonden is - Vlees afgedekt in oven nog ± 30 minuten braden
- Vlees ± 15 minuten laten rusten
- In dikke plakken snijden
- Saus zeven
- Op smaak brengen met zout en peper
- Serveren met rode kool met appeltjes