Aantal personen: 6, hoofdgerecht


  • Ingrediënten

    • 3 eetlepels olie
    • 1,5 kg bout of lende van wild zwijn
    • 2 eetlepels cognac
    • 2 uien, in ringen
    • 2 wortelen, in plakjes
    • Zout
    • Peper
    • 1 eetlepel bloem
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 fles rode wijn
    • Bouquet garni (in stengel bleekselderij gebonden laurierblad, tijm en
      peterselie)
    • 2 sneetjes roggebrood, zonder korst
    • 2 eetlepels wijnazijn


  • Bereiding:

    • Oven op 160 graden voorverwarmen
    • In grote braadpan in olie vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin
      bakken
    • Cognac, uien, wortelen, zout en peper erbij doen en op laag vuur
      groenten zacht, maar niet bruin laten worden, regelmatig omscheppen
    • Bloem toevoegen en al roerende laten kleuren
    • Knoflook en zoveel wijn toevoegen dat vlees onder staat
    • Met bouquet garni erin aan de kook brengen
    • Deksel op pan doen en in oven zetten
    • Vlees in ± 2 1/2 uur gaar braden
    • Intussen roggebrood in azijn laten weken
    • Als vlees gaar is brood uitknijpen en door kookvocht roeren tot saus
      gebonden is
    • Vlees afgedekt in oven nog ± 30 minuten braden
    • Vlees ± 15 minuten laten rusten
    • In dikke plakken snijden
    • Saus zeven
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Serveren met rode kool met appeltjes