Aantal personen: 6, nagerecht
-
Ingrediënten- 150 gr boter
- 130 gr bloem
- Zout
- 2 1/2 dl melk
- 3 eieren
- 1 kg appels, geschild, in schijfjes
- 50-100 gr suiker
- 4 eetlepels Cointreau (likeur)
- Extra nodig: ovenschaal, ingevet
-
Bereiding:- 25 gr boter smelten
- Van bloem, snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter beslag maken
- In 50 gr boter van beslag dunne flensjes bakken, warm houden
- In rest van boter schijfjes appel al roerende op laag vuur in ±
20 minuten tot dikke moes bakken - Naar smaak suiker toevoegen en al roerende nog ± 5 minuten laten
pruttelen - Van vuur af likeur toevoegen
- Oven voorverwarmen op 225 graden. C
- rèpes vullen met appelmoes, oprollen of -vouwen en naast elkaar
in ovenschaal leggen - ± 5 minuten in oven verwarmen
- Idee:
- De flensjes kunnen ook geflambeerd worden
- In kleine pan beetje likeur verwarmen (afzuigkap uit!!), likeur
aansteken en over flensjes schenken - Lekker met lobbig geklopte slagroom