Aantal personen: 6, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 150 gr boter
    • 130 gr bloem
    • Zout
    • 2 1/2 dl melk
    • 3 eieren
    • 1 kg appels, geschild, in schijfjes
    • 50-100 gr suiker
    • 4 eetlepels Cointreau (likeur)
    • Extra nodig: ovenschaal, ingevet


  • Bereiding:

    • 25 gr boter smelten
    • Van bloem, snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter beslag maken
    • In 50 gr boter van beslag dunne flensjes bakken, warm houden
    • In rest van boter schijfjes appel al roerende op laag vuur in ±
      20 minuten tot dikke moes bakken
    • Naar smaak suiker toevoegen en al roerende nog ± 5 minuten laten
      pruttelen
    • Van vuur af likeur toevoegen
    • Oven voorverwarmen op 225 graden. C
    • rèpes vullen met appelmoes, oprollen of -vouwen en naast elkaar
      in ovenschaal leggen
    • ± 5 minuten in oven verwarmen
    • Idee:
    • De flensjes kunnen ook geflambeerd worden
    • In kleine pan beetje likeur verwarmen (afzuigkap uit!!), likeur
      aansteken en over flensjes schenken
    • Lekker met lobbig geklopte slagroom