Aantal personen: 6-8, voorgerecht


  • Ingredi├źnten

    • 50 gr bloem
    • Zout
    • Peper
    • 1 ei
    • 1 1/4 dl melk
    • 15 gr boter + voor bakken
    • 1 eetlepel verse majoraan, fijngehakt
    • 2 1/2 dl creme fraiche
    • 75 gr plakjes gekookte ham
    • 75 gr plakjes rauwe ham
    • 30 gr gruyere, in dunne plakjes
    • Extra nodig: koekenpan en hoge vorm (beide doorsnede 12 cm)


  • Bereiding:

    • Bloem, zout en ei mengen
    • Al roerende, beetje voor beetje melk erdoor kloppen
    • Beslag zeven
    • Boter smelten en met majoraan door beslag roeren
    • Koekenpan met kwastje invetten met boter
    • Van beslag 10 dunne flensjes bakken
    • Creme fraiche aan de kook brengen
    • Zout en peper erdoor roeren
    • In hoge vorm opstapelen: flensje, plakje gekookte ham, eetlepel room,
      flensje, plakje rauwe ham, eetlepel room, flensje, enz
    • Met flensje eindigen
    • Oven voorverwarmen op 200 graden. I
    • n oven ┬▒ 15 minuten bakken
    • Taart op ronde schaal storten
    • Afdekken met gruyere
    • In hete oven of onder grill taart gratineren
    • In 8 stukken snijden en direct serveren