Aantal personen: 6-8, voorgerecht
-
Ingrediënten- 50 gr bloem
- Zout
- Peper
- 1 ei
- 1 1/4 dl melk
- 15 gr boter + voor bakken
- 1 eetlepel verse majoraan, fijngehakt
- 2 1/2 dl creme fraiche
- 75 gr plakjes gekookte ham
- 75 gr plakjes rauwe ham
- 30 gr gruyere, in dunne plakjes
- Extra nodig: koekenpan en hoge vorm (beide doorsnede 12 cm)
-
Bereiding:- Bloem, zout en ei mengen
- Al roerende, beetje voor beetje melk erdoor kloppen
- Beslag zeven
- Boter smelten en met majoraan door beslag roeren
- Koekenpan met kwastje invetten met boter
- Van beslag 10 dunne flensjes bakken
- Creme fraiche aan de kook brengen
- Zout en peper erdoor roeren
- In hoge vorm opstapelen: flensje, plakje gekookte ham, eetlepel room,
flensje, plakje rauwe ham, eetlepel room, flensje, enz - Met flensje eindigen
- Oven voorverwarmen op 200 graden. I
- n oven ± 15 minuten bakken
- Taart op ronde schaal storten
- Afdekken met gruyere
- In hete oven of onder grill taart gratineren
- In 8 stukken snijden en direct serveren