Aantal personen: 6, nagerecht
-
Ingrediënten- 750 gr peren, geschild, in dunne schijven
- 75 gr boter, gesmolten
- 125 gr basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2 1/2 dl melk
- 75 gr bloem
- Zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik kastanjepuree
- crème fraîche
- Extra nodig: ruime ovenschaal, beboterd
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Schijfjes peer in ovenschaal schikken
- Boter, suiker, eieren, eidooier, melk, bloem en zout tot glad mengsel
kloppen - Mengsel over peren schenken
- Clafoutis ± 40 minuten in midden van oven bakken
- Iets laten afkoelen
- Bestrooien met vanillesuiker en lauwwarm serveren
- Geef er kastanjepuree, crème fraîche en madeleines bij