Kerst recepten Clafoutis van peren met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines

recept Clafoutis van peren met
kastanjepuree, crème fraiche en madeleines



Aantal personen: 6, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 750 gr peren, geschild, in dunne schijven
    • 75 gr boter, gesmolten
    • 125 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 eidooier
    • 2 1/2 dl melk
    • 75 gr bloem
    • Zout
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 blik kastanjepuree
    • crème fraîche
    • Extra nodig: ruime ovenschaal, beboterd


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Schijfjes peer in ovenschaal schikken
    • Boter, suiker, eieren, eidooier, melk, bloem en zout tot glad mengsel
      kloppen
    • Mengsel over peren schenken
    • Clafoutis ± 40 minuten in midden van oven bakken
    • Iets laten afkoelen
    • Bestrooien met vanillesuiker en lauwwarm serveren
    • Geef er kastanjepuree, crème fraîche en madeleines bij