Aantal personen: 4, voorgerecht


  • IngrediĆ«nten

    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 dl olijfolie
    • 250 gr ossenhaas
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 100 gr rucola (raketkruid) of waterkers
    • 2 eetlepels kappertjes (potje)
    • 125 gr stukje parmezaanse kaas


  • Bereiding:

    • Knoflook met olie mengen
    • Ossenhaas paar minuten in diepvries leggen
    • Vervolgens in heel dunne plakken snijden
    • Eventueel tussen plasticfolie leggen en voorzichtig pletten door er met
      deegrol op te slaan
    • Borden met knoflookolie bestrijken
    • Plakken ossenhaas op borden schikken
    • Pijnboompitten in droge koekenpan goudgeel roosteren
    • Midden op ossenhaas rucola schikken
    • Garneren met pijnboompitten en kappertjes
    • Aan tafel kaas erover schaven