Aantal personen: 4, voorgerecht
-
Ingrediënten- 2 eieren
- 1 1/4 dl melk
- 125 gram bloem
- Zout
- Peper
- 1 1/4 dl bier
- 30 gr gesmolten boter
- 110 gr gerookte zalm
- 75 gr gerookte paling
- 1 el dille
- 125 ml creme fraiche
- 1/3 dl witte wijn
- 1/4 dl visfond
- 1/2 el citroensap
- Gembervocht
-
Bereiding:- Beslag roeren van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat
zout - 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter erdoor roeren
- Beslag zeven en
- 2 uur laten rusten
- Van beslag 4 flensjes bakken
- 100 gr gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden
dille over flensjes verdelen - Flensjes tot buideltje vormen, dichtbinden met in kokend water slap
geworden preireepje en op ingevette bakplaat zetten - In midden van op 180 graden voorverwarmde oven ± 7 minuten
verwarmen - Voor saus 125 ml creme fraiche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2
eetlepel citroensap, zout, peper en scheutje gembervocht mengen en op
borden scheppen - Buideltjes op saus zetten
- Beslag roeren van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat