Aantal personen: 4, voorgerecht


  • Ingredi├źnten

    • 2 eieren
    • 1 1/4 dl melk
    • 125 gram bloem
    • Zout
    • Peper
    • 1 1/4 dl bier
    • 30 gr gesmolten boter
    • 110 gr gerookte zalm
    • 75 gr gerookte paling
    • 1 el dille
    • 125 ml creme fraiche
    • 1/3 dl witte wijn
    • 1/4 dl visfond
    • 1/2 el citroensap
    • Gembervocht


  • Bereiding:

    • Beslag roeren van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat
      zout
    • 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter erdoor roeren
    • Beslag zeven en
    • 2 uur laten rusten
    • Van beslag 4 flensjes bakken
    • 100 gr gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden
      dille over flensjes verdelen
    • Flensjes tot buideltje vormen, dichtbinden met in kokend water slap
      geworden preireepje en op ingevette bakplaat zetten
    • In midden van op 180 graden voorverwarmde oven ┬▒ 7 minuten
      verwarmen
    • Voor saus 125 ml creme fraiche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2
      eetlepel citroensap, zout, peper en scheutje gembervocht mengen en op
      borden scheppen
    • Buideltjes op saus zetten