Aantal personen: 4, voorgerecht


  • Ingrediënten

    • 125 gr crème fraîche (bekertje)
    • 2 eetlepels bieslook, heel fijn gesnipperd
    • 1 eetlepel peterselie, heel fijn gesnipperd
    • Sap van 1/2 citroen
    • Zout
    • Peper
    • 2 rijpe avocado’s
    • 100 gr zeekraal
    • 200 gr Hollandse garnalen
    • Extra nodig: meloenboor


  • Bereiding:

    • Sausje kloppen van crème fraîche, kruiden, citroensap, zout en peper
    • Avocado halveren en pit verwijderen
    • Met meloenboor kleine bolletjes uitsteken en avocado verder uithollen
    • Van zeekraal onderste deel afsnijden
    • Zeekraal kort afspoelen
    • In water tegen de kook aan zeekraal ± 2 minuten koken
    • Koudspoelen
    • Over halve avocado’s garnalen en avocadobolletjes verdelen
    • Beetje saus erop scheppen
    • Avocado’s en zeekraal op borden schikken
    • Serveren met uit toast gestoken sterren (en citroen)