Aantal personen: 4, nagerecht
-
Ingrediënten- 1 dl amaretto (amandellikeur)
- 100 gr rozijnen
- 4 goudrenetten
- 50 gr amandelsnippers
- 2 eetlepels suiker
- Kaneel
- Sap van een 1/2 citroen
- 1 eidooier, losgeklopt
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- (vanille) roomijs
-
Bereiding:- Likeur verwarmen
- Rozijnen erin laten wellen
- Geschilde appels in blokjes snijden
- Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen
- In beboterde platte ovenschaal doen
- Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap
- Appelmengsel bedekken, randen instoppen
- Deksel versieren met uit restjes gesneden appel
- Afgedekt in koelkast zetten
- Oven voorverwarmen op 225 graden
- Deeg bestrijken met eidooier
- In oven in ± 20 minuten goudbruin bakken
- Uit oven iets laten afkoelen
- Bolletjes ijs op bovenkant scheppen
- Snel opdienen
- Idee: ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes
- Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen