Aantal personen: 4, nagerecht


  • Ingrediënten

    • 1 dl amaretto (amandellikeur)
    • 100 gr rozijnen
    • 4 goudrenetten
    • 50 gr amandelsnippers
    • 2 eetlepels suiker
    • Kaneel
    • Sap van een 1/2 citroen
    • 1 eidooier, losgeklopt
    • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
    • (vanille) roomijs


  • Bereiding:

    • Likeur verwarmen
    • Rozijnen erin laten wellen
    • Geschilde appels in blokjes snijden
    • Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen
    • In beboterde platte ovenschaal doen
    • Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap
    • Appelmengsel bedekken, randen instoppen
    • Deksel versieren met uit restjes gesneden appel
    • Afgedekt in koelkast zetten
    • Oven voorverwarmen op 225 graden
    • Deeg bestrijken met eidooier
    • In oven in ± 20 minuten goudbruin bakken
    • Uit oven iets laten afkoelen
    • Bolletjes ijs op bovenkant scheppen
    • Snel opdienen
    • Idee: ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes
    • Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen