Aantal personen: 4, bijgerecht


  • Ingrediënten

    • 300 gr aardappelen (afkokers)
    • 40 gr boter
    • 1 eidooier
    • Nootmuskaat
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel olie
    • 150 gr grofgehakte amandelen
    • Frituurolie
    • Sprietjes bieslook
    • Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat


  • Bereiding:

    • Aardappels in schil in ± 20 minuten gaar koken
    • Schil verwijderen en pureren
    • Laat puree iets uitdampen
    • Boter, eidooier en nootmuskaat erdoor roeren
    • Eieren loskloppen met olie en 1 eetlepel water
    • Van puree kleine torentjes vormen en die achtereenvolgens door bloem, ei en amandelen wentelen
    • Frituurolie tot ± 180 graden verhitten
    • Torentjes met een paar tegelijk in ± 4 minuten goudgeel frituren Bovenin sprietjes bieslook steken
    • Opm: de torentjes kunnen 15-30 minuten in oven warmgehouden worden