Aantal personen: 4, bijgerecht
-
Ingrediënten- 300 gr aardappelen (afkokers)
- 40 gr boter
- 1 eidooier
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 150 gr grofgehakte amandelen
- Frituurolie
- Sprietjes bieslook
- Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat
-
Bereiding:- Aardappels in schil in ± 20 minuten gaar koken
- Schil verwijderen en pureren
- Laat puree iets uitdampen
- Boter, eidooier en nootmuskaat erdoor roeren
- Eieren loskloppen met olie en 1 eetlepel water
- Van puree kleine torentjes vormen en die achtereenvolgens door bloem, ei en amandelen wentelen
- Frituurolie tot ± 180 graden verhitten
- Torentjes met een paar tegelijk in ± 4 minuten goudgeel frituren Bovenin sprietjes bieslook steken
- Opm: de torentjes kunnen 15-30 minuten in oven warmgehouden worden